OBRES DEL CARRER AIRE (Fase III)
116855
post-template-default,single,single-post,postid-116855,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

OBRES DEL CARRER AIRE (Fase III)

OBRES DEL CARRER AIRE (Fase III)

A principis d’agost van quedar enllestides les obres de reforma del carrer Aire (Fase III), des de l’encreuament amb el carrer Roger de Llúria fins a la plaça de l’Alto. Es dona així un pas més per completar la canalització del Barranquet, iniciada al 2014, amb l’objectiu d’absorbir, en la mesura del que sigui possible, les avingudes periòdiques del Barranc del Pelós que creua d’oest a est el nostre poble. Ja solament quedarà pendent una última fase per connectar tota la canonada amb el col·lector existent a l’entrada del poble.

Igualment que en les fases anteriors, en aquesta Fase III s’ha instal·lat la canonada de recollida d’aigües pluvials i s’ha renovat totalment la xarxa d’aigua potable, el clavegueram i l’enllumenat. El carrer i la plaça han estat pavimentats amb aglomerat asfàltic, i cal destacar la millora de les voreres per tal de donar prioritat al pas dels vianants per les mateixes sense dificultats. En aquests moments queda pendent la substitució d’alguns focus de l’enllumenat.

Així mateix s’ha fet una renovació total de la plaça de l’Alto, tant des del punt de vista estètic com funcional, ja que l’anterior illa enjardinada ha estat substituïda per una petita rotonda, i ara el trànsit dels vehicles es fa d’una manera més ordenada i segura.

Aquesta obra, que es va començar al mes de novembre de 2021, ha sofert alguns endarreriments durant la seva execució degut a les pluges continuades durant el mes de març, i sobretot en la part final, per la falta de disponibilitat d’empreses d’asfaltat.

L’obra tenia un pressupost de licitació de 230.000 € i ha estat executada, després de concurs públic, per l’empresa ampostina CONTREGISA, amb un pressupost d’adjudicació de 213.536,24 € (IVA inclòs). Aquesta obra està finançada en un 80 % aproximadament per la Generalitat de Catalunya a través del PUOSC.

L’alcalde Antonio Ollés, responsable de l’àrea d’Urbanisme, vol expressar el seu agraïment a tot el veïnat en general per la paciència mostrada per les molèsties que directa o indirectament han hagut de patir. També manifesta el seu convenciment de què durant el 2023 es pugui completar aquesta obra de canalització del Barranquet, executant la Fase IV i a la vegada construint una gran bassa de laminació abans del col·lector que ajudarà encara més a reduir l’impacte de les futures barrancades.

Santa Bàrbara, 22 d’agost de 2022

Regidoria d’Urbanisme