L’SMARTCENTRE SE SUMA A LA CAMPANYA DE RECICLATGE DE DISPOSITIUS ELECTRÒNICS
118632
post-template-default,single,single-post,postid-118632,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

L’SMARTCENTRE SE SUMA A LA CAMPANYA DE RECICLATGE DE DISPOSITIUS ELECTRÒNICS

L’SMARTCENTRE SE SUMA A LA CAMPANYA DE RECICLATGE DE DISPOSITIUS ELECTRÒNICS

L’Smartcentre ha començat a participar en una campanya de reciclatge que opera internacionalment per proveir de dispositius electrònics a escoles d’arreu del món. La iniciativa és una col·laboració amb la plataforma sense ànim de lucre Labdoo, que s’encarrega d’enviar els dispositius als diferents països.

L’Smartcentre exerceix com a punt de recollida d’ordinadors portàtils i tauletes en desús per tal d’afavorir l’economia circular i l’accés a l’educació i la digitalització dels infants més necessitats d’arreu. D’aquesta manera, contribueix també a combatre el canvi climàtic i la bretxa digital.

La col·laboració amb la plataforma Labdoo, creada per catalans i reconeguda per la UNESCO, permet fer arribar portàtils dotats d’aplicacions educatives a escoles d’arreu del món sense cap cost econòmic i sense generar emissions de CO2 addicionals pel planeta. Aquesta acció conjunta té la voluntat d’assolir diversos objectius de desenvolupament sostenible, però sobretot la prioritat és afavorir l’accés a l’educació en entorns sense recursos i protegir el planeta del canvi climàtic.

Qualsevol persona que tingui un portàtil o tauleta que ja no utilitza pot portar-ho a l’Smartcentre i a través de la xarxa global cooperativa Labdoo.org se li donarà una segona vida. A més a més la persona donant, a través de la seua adreça de correu electrònic, podrà fer un seguiment del camí que farà el seu portàtil o tauleta.

El dispositiu ha de funcionar, sobretot arrencar, ha de tenir un mínim d’1 Gb de RAM i ha de tenir carregador i bateria, encara que no funcioni.

El regidor de Cultura, Agustí Espuny, creu que amb aquesta campanya de recollida de portàtils i tauletes en desús s’impulsarà l’economia circular i afavorirà l’educació dels infants més necessitats del planeta.

Santa Bàrbara, 3 d’octubre de 2022

Regidoria de Cultura