COMENÇA EL CURS A SERVEIS SOCIALS
119154
post-template-default,single,single-post,postid-119154,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

COMENÇA EL CURS A SERVEIS SOCIALS

COMENÇA EL CURS A SERVEIS SOCIALS

Durant el mes d’octubre s’han iniciat dos dels projectes de l’àrea de Serveis Socials.

Reforç Actiu és un projecte que es va iniciar el curs 2018-2019, després de detectar la necessitat des dels diferents agents implicats amb l’educació i serveis socials de la localitat. S’ofereix als menors i a les seves famílies un suport de reforç escolar per donar resposta a diverses necessitats socials i d’aprenentatge.

Després d’haver realitzat les coordinacions amb els centres educatius del municipi, aquest curs s’ofereix el servei a 70 menors, derivats dels centres educatius, n’hi ha 43 de l’escola i 27 de l’institut. L’organització dels grups és per cursos, amb grups reduïts i horaris diferents. Els de primària assisteixen al matí i els de secundària a la tarda.

I la formació d’adults de català continua realitzant les classes de 90 minuts i es treballa tenint en compte els coneixements de les persones inscrites, adaptant el temari a les necessitats de cada grup. Aquest any es tornaran a iniciar els grups de tertúlia Parlem? i les parelles lingüístiques, que ja es realitzaven abans de la pandèmia. Les dues activitats es realitzen al Centre Municipal de Serveis Socials.

La responsable dels projectes, Ana M. Panisello, considera important continuar oferint els serveis als menors i les seves famílies, ja que se’ls acompanya i dona suport a les diferents necessitats. També destaca l’interès que mostra l’alumnat en l’aprenentatge i millora de la nostra llengua vehicular.

Santa Bàrbara, 10 d’octubre de 2022

Regidoria de Serveis Socials