BENESTAR EMOCIONAL I SALUT COMUNITÀRIA
119974
post-template-default,single,single-post,postid-119974,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

BENESTAR EMOCIONAL I SALUT COMUNITÀRIA

BENESTAR EMOCIONAL I SALUT COMUNITÀRIA

El programa de benestar emocional i salut comunitària a l’atenció primària es comença a implantar a partir de l’octubre del 2021, on s’han incorporat o s’aniran incorporant diferents perfils professionals a l’atenció primària. Al nostre municipi la referent del programa és Alba Romero Martínez.

Un d’aquests perfils ha estat la figura del referent de benestar emocional comunitari, el qual desenvolupa tasques de promoció i prevenció de la salut emocional adreçades a la comunitat.

Les funcions que desenvolupa són:

  • Prescripció social: a través de la detecció prèvia d’actius de la comunitat (recursos o activitats gratuïts o de baix cost), poder vincular a les persones que ho necessiten amb l’objectiu de millorar el seu benestar emocional i també connectar-la amb el teixit voluntari. No solament es vincula en l’actiu, sinó també es realitza un seguiment per veure l’evolució i si és el recurs o activitat adient.
  • Grups psicoeducatius: és una altra eina de les que disposem a nivell preventiu. El fet de poder realitzar grups que contribueixen a promoure el benestar emocional en el que es realitzen sessions sobre gestió emocional, autocura i autoestima, relaxació, comunicació, gestió del temps, resolució de problemes i altres continguts que pretenen facilitar eines que ens ajuden a gestionar millor el dia a dia.
  • Salut i Escola: aquest és un programa liderat per les infermeres referents de Salut i Escola. Nosaltres col·laborem realitzant un taller per curs dirigit a la gestió emocional i l’autoestima amb el mateix objectiu que ja hem destacat, la prevenció i promoció del benestar emocional.

La regidora de Salut, Laia Pla, valora positivament la creació del servei per donar eines a la ciutadania, donat l’augment del risc psicosocial. Destaca la importància d’acompanyar les persones des del treball en xarxa i la bona feina que realitzen tots els agents implicats.

Santa Bàrbara, 24 d’octubre de 2022

Regidoria de Salut