II TASTA LA CULTURA DE L’EBRE – ELS SABORS DE L’OLI, L’OR LÍQUID DE LA PLANA
120640
post-template-default,single,single-post,postid-120640,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

II TASTA LA CULTURA DE L’EBRE – ELS SABORS DE L’OLI, L’OR LÍQUID DE LA PLANA

II TASTA LA CULTURA DE L’EBRE – ELS SABORS DE L’OLI, L’OR LÍQUID DE LA PLANA

Segona edició d’aquesta activitat de turisme experiencial per conèixer els orígens, el procés i l’elaboració de l’oli d’oliva a la Plana del Montsià, i més concretament a Santa Bàrbara. Aquest producte ha estat un dels elements més importants del municipi i ha caracteritzat, en especial des del segle XVIII els canvis socials, culturals i comercials de la mateixa localitat i així com de les altres poblacions veïnes de l’interior del Montsià i Baix Ebre. Durant el recorregut es podran visitar diferents espais, on es descriuen les tècniques agrícoles i els camps de conreu originats a partir de la colonització agrícola de l’època moderna la qual dona peu a la fundació del poble, fins a les instal·lacions on s’elabora i es distribueix aquest bé tan preuat i, finalment, es podran degustar les diferents varietats d’oli que es produeixen a Santa Bàrbara.

Es visitaran els espais següents:

  • Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana
  • Camps d’oliveres
  • Cooperatives agrícoles de Santa Bàrbara

Les dates per poder participar a l’activitat seran:

  • 19 i 26 de novembre de 2022
  • 17 de desembre de 2022
  • 14 i 28 de gener de 2022

El menú estarà format per una experiència turística per les planes del Montsià per conèixer la cultura tradicional vinculada a les oliveres i l’oli, amb tres “plats”:

1r Plat: Visita al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana

2n Plat: Experiència rural entre oliveres

3r Plat: Recorregut per la cooperativa i tast d’oli

Punt de trobada: Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana (Passeig de les Quatre Carreteres, 2)

Horari: Dissabtes, d’11 a 14 h

Informació: 658 998 721 / 9777 719 136 i al correu electrònic museulaplana@santabarbara.cat

Preu: 6 €

Reserves: www.ebreticket.cat

Santa Bàrbara, 2 de novembre de 2022