APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER A L’ANY 2023
124760
post-template-default,single,single-post,postid-124760,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER A L’ANY 2023

APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER A L’ANY 2023

En el ple extraordinari del dia 12 de gener, entre d’altres punts, es va aprovar el pressupost municipal per a l’exercici 2023 amb els vots favorables dels quatre regidors de Junts x Santa Bàrbara, els dos regidors de MAP i els dos regidors no adscrits, i amb el vot contrari dels tres regidors d’ERC i PSC.

El pressupost ascendeix a 4.060.900 € el que suposa un increment del 11,67% respecte de l’aprovat inicialment al 2022 que va ser de 3.636.400,00 €. El nou pressupost dona resposta a totes les necessitats previstes de personal, manteniments i serveis per al 2023, i està molt marcat pel fort increment que han experimentat els costos de l’energia, principalment l’energia elèctrica. Tant és així, que ha calgut destinar gairebé 200.000 € addicionals a la partida de la despesa en electricitat, restant d’aquesta manera recursos per poder fer algunes actuacions previstes per l’equip de govern. No obstant, sí que es contempla com a inversió principal la finalització de la darrera fase de canalització del barranquet, un projecte que es va iniciar al 2014 i que finalment es veurà completat. A part d’aquesta inversió principal, que està subvencionada en part pel PAM de la Diputació, també hi haurà algunes altres inversions de menys volum, però igualment importants, i també subvencionades en part per administracions superiors, com  la col·locació de plaques solars a la llar d’infants, el canvi a lluminàries LED al camp de futbol, l’adquisició de mobiliari per al nou ajuntament, la substitució del servidor de dades per millorar la ciberseguretat o les millores als pous d’aigua potable.

En la seva intervenció l’alcalde va voler recordar que aquest pressupost s’ha preparat mantenint congelats tots els impostos i taxes municipals i mantenint també les importants bonificacions en l’IBI per a la instal·lació de plaques solars introduïdes al 2021.

L’alcalde també va explicar que, a l’igual que en anys anteriors, una vegada es faci el tancament pressupostari de 2022, i en funció del romanent de tresoreria que hagi disponible, l’equip de govern incorporarà algunes de les inversions que ara han quedat a l’espera.

Una vegada que l’aprovació del pressupost 2023 sigui definitiva, es podrà consultar el detall a la pàgina web municipal i a les oficines de l’ajuntament.

L’alcalde i al mateix temps regidor d’Hisenda, Antonio Ollés, es troba molt satisfet amb l’aprovació d’aquests comptes per al 2023, ja que per segon any consecutiu han estat presentats per un equip de govern en minoria, i expressa el seu agraïment tant als dos regidors de MAP com als dos regidors no adscrits pel seu vot favorable, fet que demostra el seu compromís i responsabilitat per facilitar la governabilitat de Santa Bàrbara permetent l’aprovació del pressupost i que es pugui treballar així en totes les actuacions previstes. Un any més, l’equip de govern també vol donar les gràcies públicament a tot el Departament de Secretaria i Intervenció per la bona feina feta durant tot el procés d’elaboració i tramitació del pressupost 2023.

Santa Bàrbara, 13 de gener de 2023

Regidoria d’Hisenda