FESTIVITAT DE SANT ANTONI
125580
post-template-default,single,single-post,postid-125580,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

FESTIVITAT DE SANT ANTONI

FESTIVITAT DE SANT ANTONI

Els dies 28 i 29 de gener, es va celebrar a Santa Bàrbara la festivitat de Sant Antoni amb les activitats habituals de cada any, però amb petites innovacions que ajuden a millorar la festa any rere  any.

El dissabte es realitzava, a càrrec de Profauna Terres de l’Ebre, un taller d’origamis, pintar cares, etc. on l’associació també aprofitava per vendre galetes per a gossos i diferents productes i fer recaptació d’aliments per a gats i gossos, mantes velles, etc.

A la tarda, l’espectacle SantAntoni, un espectacle que inicialment s’havia de fer al Parc de la Independència però per les baixes temperatures anunciades durant la setmana es va canviar d’ubicació i es va acabar realitzant al Pavelló d’Esports. L’espectacle es va estrenar l’any 2020, amb text i direcció escènica a càrrec de Màrius Pont, per tal de que perdurés en els anys ja que hi ha constància que fins a les primeres dècades del segle XX també es feia una representació de les temptacions de Sant Antoni i la corresponent foguera. Però malauradament, degut a la pandèmia, no s’havia pogut representar íntegrament cap any més, fins enguany.

És un espectacle de teatre, música i dansa sobre la vida i les temptacions de Sant Antoni, amb representacions a càrrec del Grup Teatral Planer, ballada de danses tradicionals a càrrec dels alumnes de 3r de primària de l’Escola Jaume Balmes, dels alumnes de 2n d’ESO de l’Institut les Planes, del Grup de Ball Jota Planera i acompanyament musical a càrrec de la Unió Musical Jaume Balmes i els dolçainers de Vinaròs. Degut a què es va fer a l’interior, no va comptar amb encesa de la foguera, però si amb repartiment de panoli i mistela a càrrec de les mares i els pares dels alumnes de 2n d’ESO i ball de fi de festa.

El diumenge es van celebrar els actes més habituals, la celebració de la Missa en honor a Sant Antoni Abat i la benedicció del panoli. A continuació, els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut les Planes van recórrer el poble per fer el típic repartiment de panoli per les cases. Mentre, cap a mitat matí, i després d’acabar l’esmorzar de germanor, va començar la festa dels 3 tombs amb la desfilada de cavalleries pels carrers del poble que portaven a terme les Penyes Amics dels Cavalls de Santa Bàrbara i Amposta. La desfilada arribava a la plaça de l’Alcalde Cid i Cid i es feia la benedicció dels animals.

La regidora de Participació Ciutadana, Laia Pla, es mostrava molt contenta i il·lusionada de tal i com havia anat la festa i l’interès que havia causat.

També, la regidora agraïa a totes les entitats i persones que havien col·laborat, el fet que la festivitat de Sant Antoni s’hagués revitalitzat i hagués tingut tant d’èxit.

Santa Bàrbara, 30 de gener de 2023

Regidoria de Participació Ciutadana