CATALUNYA ACTIVA EL SISTEMA D’ALERTES D’EMERGÈNCIES AL MÒBIL
126624
post-template-default,single,single-post,postid-126624,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

CATALUNYA ACTIVA EL SISTEMA D’ALERTES D’EMERGÈNCIES AL MÒBIL

CATALUNYA ACTIVA EL SISTEMA D’ALERTES D’EMERGÈNCIES AL MÒBIL

S’ha posat en marxa a Catalunya un sistema d’alertes al mòbil que servirà per avisar la població en cas d’emergències greus. Protecció Civil assumeix la gestió d’aquests avisos. Es tracta d’una eina tecnològica que envia missatges als telèfons intel·ligents que tenen cobertura de les antenes de telefonia de la zona que decideixi l’emissor.

Aquest instrument no s’utilitzarà per informar ni per donar avisos de servei, només s’activarà en cas d’emergències greus i quan calgui donar instruccions a la població. Les alertes s’hauran d’emmarcar en una emergència amb un pla de Protecció Civil de la Generalitat activat. Excepcionalment, es podran emetre alertes on, per la seva urgència, s’aconselli una ràpida difusió entre la ciutadania.

En els propers mesos es realitzaran 4 proves en diferents zones de Catalunya de forma que tothom pugui rebre un missatge de prova per saber com funciona aquest sistema d’avisos massius:

  • Comarques de l’Alt Pirineu i Aran i Lleida: 28 febrer.
  • Comarques de Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Alt Penedès: 12 d’abril.
  • Comarques de Girona i Catalunya Central: 27 d’abril.
  • Comarques de Barcelona: 31 de maig.

El sistema és de gran utilitat ja que permet avisar a molta població en un període curt de temps.

Els missatges contindran el missatge “Alerta de Protecció Civil” i un text en el qual s’identificarà el tipus d’emergència, la zona concreta d’afectació i les recomanacions a la població, així com l’òrgan que emet d’alerta. Les alertes es generaran en català, castellà i, si escau, en anglès.

Els telèfons mòbils que tenen activada per defecte la recepció de les alertes són els de les versions següents:

Android versió 11 o superior.

IOS versió 15.6 o superior.

En cas de no tenir-ho activat per defecte, caldrà configurar el mòbil per poder rebre els missatges, des de l’Ajuntament de Santa Bàrbara es posa a disposició de la ciutadania suport tècnic des de l’Smartcentre: smartcentre@santabarbara.cat – 977 719 136.

Agustí Espuny, com a regidor de Governació, destaca la importància de la implementació d’aquest sistema que aprofita les tecnologies del territori en benefici de la ciutadania i recorda que el 12 d’abril les comarques de les Terres de l’Ebre rebran el missatge de prova perquè tothom sàpiga com funcionarà el sistema.

Per a més informació i consulta del sistema d’alertes podeu contactar en la guàrdia municipal de l’Ajuntament de Santa Bàrbara: 649 381 826 – 605 633 630.

Més informació: https://acortar.link/BXACbw

Santa Bàrbara, 13 de febrer de 2023