REPARACIÓ DE L’ORGUE DE L’ESGLÉSIA
128341
post-template-default,single,single-post,postid-128341,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

REPARACIÓ DE L’ORGUE DE L’ESGLÉSIA

REPARACIÓ DE L’ORGUE DE L’ESGLÉSIA

La Parròquia de Santa Bàrbara amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, han contribuït a la reparació de l’orgue de l’església perquè la Coral Santa Bàrbara en pugui fer ús en les misses i celebracions anuals.

L’orgue de l’església de Santa Bàrbara, que es trobava en estat molt deteriorat, és un orgue peculiar de 1920 aproximadament, fet a València a principis del segle XX, però amb moltes característiques del segle XVII-XVIII, un orgue de l’època romàntica amb característiques barroques.

Jorge Méndez, d’origen basc i que es dedica des dels anys 80 a reparar orgues per tota Espanya, ha estat la persona que ha reparat l’orgue de l’església. És compositor i de molt jove va començar a tocar la guitarra, després va anar al conservatori de Vitòria i va començar a tocar la trompeta i altres instruments, entre ells l’orgue.

L’any 1989 va arribar a un monestir abandonat que tenia un orgue barroc i va demanar d’arreglar-lo amb la condició que després ell el pogués tocar quan volgués. I a partir d’aquí va començar a reparar orgues, primer per Astúries, País Basc, etc.

La reparació s’ha dut a terme durant deu dies, i el diumenge 12 de març Jorge Méndez va ser l’encarregat de tocar-lo per primera vegada després d’aquesta reparació durant la missa que es va fer. A partir d’ara, la Coral Santa Bàrbara serà l’encarregada de tocar-lo i no deixar que es torni a deteriorar, ja que si no es fa servir, acabarà un altre cop deteriorant-se.

El regidor de Cultura. Agustí Espuny, es mostrava satisfet per haver pogut col·laborar a realitzar aquesta reparació, ja que l’orgue de l’església de Santa Bàrbara és una joia, però a la vegada un òrgan funcional, tal com explicava el seu reparador Jorge Méndez.

Santa Bàrbara, 15 de març 2023

Regidoria de Cultura