VEREDICTE DEL JURAT DELS PREMIS LITERARIS 2023
130293
post-template-default,single,single-post,postid-130293,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

VEREDICTE DEL JURAT DELS PREMIS LITERARIS 2023

VEREDICTE DEL JURAT DELS PREMIS LITERARIS 2023

El dia 30 de març va tenir lloc la reunió del jurat del XXXII premi literari Vila de Santa Bàrbara per debatre i decidir sobre quines obres eren les millors en la categoria de poesia i en la categoria d’assaig, ja que, aquest any, des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Bàrbara els premis que es van convocar van ser el premi de poesia i el premi d’assaig.

En aquesta edició, el total d’obres presentades de la modalitat de poesia van ser de 15, quantitat una mica inferior a la del 2021 que va ser de 17. Recordem que des de l’any 2012 els premis es convoquen bianualment, un any narrativa i el següent poesia i assaig, i així successivament. Pel que fa a la modalitat d’assaig, la quantitat d’obres presentades va ser d’una, tot i que des del 2017 que no s’havia presentat cap obra en aquesta modalitat.

Els cinc membres del jurat expressaven la seua opinió respecte de les 15 obres participants, en la modalitat de poesia i una en la modalitat d’assaig, al XXXII Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara.

El premi de poesia, dotat amb 600 €, es concedeix a l’obra La residència de Raimond Aguiló Bartolomé, de Reus.

S’atorga un accèssit local dotat amb 120 € a l’obra Pobles de terra, aigua i fang de Griselda Espuny Curto.

El premi d’assaig, dotat amb 600 €, es concedeix a l’obra Quan una pregunta es converteix en història de Pepa Martínez Cabanyes.

L’accèssit local queda desert en no haver-hi cap obra en aquesta categoria.

Els membres del jurat volen agrair a tots els participants el seu esforç i confiança en aquest certamen literari i animar-los a seguir escrivint i delectant-los amb les seves obres. També es continuaven mostrant satisfets perquè l’Ajuntament de Santa Bàrbara en particular i altres ajuntaments i institucions en general organitzessin aquests premis literaris, ja que són una eina bàsica i fonamental en la creació en llengua catalana, tan amenaçada avui en dia.

El regidor de Cultura, Agustí Espuny, també expressava el seu agraïment als membres del jurat per la seua tasca i estava content per la participació que aquest XXXII premi literari Vila de Santa Bàrbara havia tingut, amb autors de diferents comarques i províncies catalans. Tot i així lamentava que no hi hagués hagut més participació d’autors i autores locals, ja que els darrers anys havia anat en alça presentant obres de molt bona qualitat.

L’entrega dels premis es farà efectiva el dissabte 22 d’abril, a les 19 hores, a l’ Smartcentre.

 Santa Bàrbara, 14 d’abril de 2023