NOVES OFICINES MUNICIPALS
130523
post-template-default,single,single-post,postid-130523,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

NOVES OFICINES MUNICIPALS

NOVES OFICINES MUNICIPALS

Tal i com estava previst, el passat 13 d’abril es va realitzar el trasllat de les oficines municipals, des de l’edifici del mercat on han estat ubicades “provisionalment” els darrers nou anys, fins a l’edifici històric de l’ajuntament, una vegada acabades les obres de rehabilitació de la planta baixa.

Després d’enderrocar l’interior, construir una nova estructura interna i una nova coberta, i restaurar les façanes, aquesta cinquena fase ha permès que finalment s’hagi pogut recuperar per a tots els planers i les planeres la funcionalitat del nostre ajuntament, que torna així a complir la missió per a la que va ser construït a principis del segle XX.

Es completa així un llarg recorregut iniciat per l’alcalde Joaquín Martí, que va encarregar el primer projecte, que va continuar amb Jordi Boronat, encarregat de buidar l’edifici (correus, Guardia Civil, mercat, emissora i oficines), que va seguir amb Alfred Blanch executant les tres primeres fases de la rehabilitació i, finalment l’alcalde Antonio Ollés que ha pogut portar a terme les fases quarta i cinquena per restaurar les façanes i la planta baixa. No obstant, a l’edifici encara quedaran amplis espais per recuperar i donar-los una nova vida, ja que tota la planta soterrani, les escales i el primer pis estan disponibles, i a l’espera d’allotjar futures dependències.

Les noves oficines municipals tenen un disseny modern amb un espai comunitari central com a eix vertebrador de totes les dependències que l’envolten, creant una comunicació directa amb totes elles. S’ha intentat combinar tons blancs (lluminosos), contrastats amb uns envoltats de tons foscos per tal de reduir l’alçada de la planta, i amb algun detall amb fusta per donar calidesa a l’espai, on també s’ha valorat molt l’acústica per tal de tenir unes molt bones condicions de treball.

Les obres han estat executades per l’empresa IDECAS de Vinaròs, amb un pressupost de licitació d’uns 405.000 euros.

L’alcalde i regidor d’urbanisme, Antonio Ollés, es troba molt satisfet per haver pogut completar aquest trasllat amb normalitat, i haver pogut “tornar a casa” nou anys després. Ara espera que, amb les noves oficines, el treball i l’atenció a la ciutadania sigui més proper i eficient.

Santa Bàrbara, 17 abril de 2023

Alcaldia i Regidoria d’Urbanisme