INMA ARASA CABANES, MÈRIT PLANER 2023
131832
post-template-default,single,single-post,postid-131832,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

INMA ARASA CABANES, MÈRIT PLANER 2023

INMA ARASA CABANES, MÈRIT PLANER 2023

El dilluns 8 de maig es va celebrar el sopar de gala i l’acte de Reconeixement al Mèrit Planer 2023 que, aquest cop, va recaure en la figura d’Inma Arasa Cabanes. La guardonada rebia el pin d’or amb el relleu de l’escut oficial del poble i una escultura amb l’escut de la vila, obra de l’artista local i presidenta de l’Associació d’Artistes Planers, Regina Pla.

Inma va néixer el 22 de maig de 1952 a Santa Bàrbara, filla d’Agustí i Cinta. De menuda va anar a l’escola del poble fins als 14 anys i després ja va començar a treballar a la fàbrica de botons TOAR ubicada a Santa Bàrbara.

Es va casar amb Fornell i van tenir un fill, David, i una filla, Montse, que amb els anys li han donat dos netes que són la seua debilitat, Marina i Júlia.

Malauradament es va quedar vídua al 2013, però el seu caràcter i la seua manera de ser, activa, participativa, desinteressada, sempre disposada a donar un cop de mà a tothom que li ha demanat o sense demanar-li, són les coses que l’han ajudat a tirar endavant.

Inma és una dona que ha format part de gairebé totes les associacions i agrupacions del poble, ja que va formar part de l’AMPA de l’Escola Jaume Balmes i del consell escolar. A més a més, va ser col·laboradora d’activitats extraescolars ensenyant a jugar a tenis a xiquets i xiquetes de 5è i 6è de primària.

És membre del cor parroquial des de fa 35 anys, membre de la Coral Santa Bàrbara des de fa 32 anys i pertany al Grup Teatral Planer des de fa 30 anys. Actualment, dins del Grup Teatral Planer, a més d’actriu també assumeix tasques d’organització, planificació i direcció. També és sòcia i membre de la junta de l’Associació de Dones Planeres i sòcia de l’Associació de Jubilats i Pensionistes.

També, tot i no pertànyer, col·labora en altres entitats com Profauna, l’AFA de l’Escola Jaume Balmes, la Unió de Comerciants, etc. i amb l’Ajuntament de Santa Bàrbara amb el Rihihiu, amb xocolatades, cooperant amb curses, activitats diverses i altres tasques col·laboratives, però també aportant la seua saviesa als documentals que s’han realitzat sobre la vida del poble.

A banda de pertànyer a moltes entitats, també és col·laboradora a la Plana Ràdio, emissora municipal de Santa Bàrbara, amb diversos programes: d’animals, de cuina, de tradicions, com la jota, etc. I és se’ns dubte una cantadora de jotes excepcional, sobretot amb el Grup de Ball Jota Planera, tant cantant com escrivint per als actes que es precisen, com a la celebració de la Festivitat de Sant Gregori, a la tradicional cantada i ballada de cobles per les cases de les pubilles, a la Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i la Gastronomia, a les representacions teatrals del Viatge al Passat Planer i també a les Festes Majors.

Durant la seu vida ha estat una esportista incansable, jugant a tenis durant molts anys, a futbol, essent membre del primer equip de futbol sala femení que es va formar al poble i jugant a pàdel fins als 65 anys.

La seva col·laboració no és puntual, constantment és una dona que ha realitzat i realitza un voluntariat continuat al llarg dels anys en tota l’activitat cultural del poble i sempre de forma desinteressada.

L’alcalde, Antonio Ollés, destacava els motius que van portar al Ple de l’Ajuntament de Santa Bàrbara a concedir el màxim guardó que s’atorga al municipi, el reconeixement al mèrit planer, a Inma Arasa Cabanes, en un acte entranyable al mateix temps que emotiu, emmarcat dins de la programació de les Jornades Culturals i, com comentava, ho feia amb una il·lusió especial ja que era el primer reconeixement com a alcalde i la primera vegada que es concedia el guardó a una dona.

El regidor de Cultura, Agustí Espuny, destacava que la protagonista era una dona apassionada, que tot el que realitza ho fa i ho viu amb passió i que fer-ho de manera altruista durant tants anys, només es pot fer estimant i creient en allò que s’està fent dia a dia.

Santa Bàrbara, 10 de maig de 2023

Regidoria de Cultura