ARRELS PLANERES – FESTIVITAT DE SANT GREGORI 2023
132487
post-template-default,single,single-post,postid-132487,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

ARRELS PLANERES – FESTIVITAT DE SANT GREGORI 2023

ARRELS PLANERES – FESTIVITAT DE SANT GREGORI 2023

El cap de setmana del 12 al 14 de maig el poble es va vestir de festa, ens vam traslladar als inicis del segle XX amb Arrels Planeres 2023 – Festivitat de Sant Gregori.

Es va donar l’inici a la festa amb l’acte inaugural, el divendres a la plaça Cid i Cid, presentat per Tere Giné en el qual es van entrevistar diferents persones, que ens van endinsar amb la temàtica d’aquest any, Els nostres oficis, els nostres orígens. També van ser-hi presents els membres de la Coral, que va cantar l’himne de Santa Bàrbara des del balcó i els parlaments de la regidora de Festes i l’alcalde.

Van haver actes diversos per a totes les edats que van animar i donar ambient tot el cap de setmana: Festa taurina Planers pels Bous, bou capllaçat, tallers a càrrec de l’AFA de l’escola, del Grup de Ball Jota Planera, del CEP, jocs tradicionals i una gimcana familiar dels oficis que van dirigir Profauna Terres de l’Ebre, a més de l’espectacle itinerant Circus, el vermut tradicional gratuït, que van ajudar a repartir el Club de Twirling, el sopar de pa i porta amenitzat pel Duo Calibra, un bingo musical dinamitzat pel CE la Plana Femení, jocs tradicionals a càrrec de l’associació Tatakua i demostració de balls de principis del segle XX a càrrec de l’associació de ball en línia The Country Sheriffes.

El dissabte i diumenge es va omplir el carrer Major amb el mercat d’època amb diferents parades del comerç local, artesans i entitats o associacions. Les dues tardes es van realitzar les tradicionals ballades i cantades, finalitzant amb la proclamació de les pubilles i pubills 2023, acompanyats del Grup de Ball Jota Planera, l’associació SB Músics, cantadors/es, dolçainers, els Amics dels Cavalls i l’alumnat de 2n d’ESO de l’institut les Planes.

Es va posar el punt i final a Arrels Planeres 2023 amb l’espectacle de Pepet i la Banda acompanyat de la Unió Musical Jaume Balmes, la Banda Manel Martínez i Solà de Jesús i el Grup de Ball Jota Planera. El públic assistent va gaudir de l’espectacle del cantautor Josep Bordes.

El dia 9 de maig, festivitat del nostre patró, es va realitzar la missa i processó, acompanyats de la Unió Musical Jaume Balmes, autoritats, pubilles i pubills.

Es vol agrair la participació i implicació de les entitats, associacions, comerços, planers i planeres, ja que tothom va sortir al carrer per vestir la festa, esperant la propera edició amb moltes ganes i il·lusió.

Santa Bàrbara, 19 de maig de 2023