PRESENTACIÓ DE LES XXVI JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LA CUINA DE L’OLI I III TASTA LA CULTURA DE L’EBRE
141842
post-template-default,single,single-post,postid-141842,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

PRESENTACIÓ DE LES XXVI JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LA CUINA DE L’OLI I III TASTA LA CULTURA DE L’EBRE

PRESENTACIÓ DE LES XXVI JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LA CUINA DE L’OLI I III TASTA LA CULTURA DE L’EBRE

Un any més, en el marc de la Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç, s’han presentat al Museu de la Vida a la Plana les Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l’Oli, enguany la seva vint-i-sisena edició. Paral·lelament s’ha presentat una nova edició de Tasta la Cultura de l’Ebre – l’Oli d’oliva, l’or líquid de la plana. Ambdues accions, que s’inicien a principis de mes, marquen l’inici de les diferents activitats de marcada tendència oleícola que té el mes de novembre i que tindrà com a colofó final la fira el darrer cap de setmana de novembre.

Seguint amb la tendència dels darrers anys, les jornades han estat apadrinades un any més, essent en aquest cas enguany Dani Jové Molist, xef local de marcada experiència professional en el món de la cuina i la gastronomia. Jové, que actualment és xef executiu del Cambrils Ressort Park, va estar durant anys cap d’estudis de la prestigiosa Escola de Cuina Villa Retiro (estrella Michelín).

Paral·lelament, els tres restaurants que participen a les jornades d’enguany, van fer també la seva presentació amb un petit tast d’alguns dels plats que presentaran en el marc de les jornades gastronòmiques que es duran a terme durant tot el mes de novembre. Enguany participen els restaurants Diego, Venta de la Punta i The New Charly.

Cal esmentar també que, enguany, el producte convidat a les jornades és l’Arròs DOP Delta de l’Ebre, el qual es podrà també gaudir en alguns plats que presentaran els restaurants de les jornades.

Finalment, l’acte va concloure amb la presentació del a 3a edició de Tasta la Cultura de l’Ebre, que tornarà a enllaçar tres dels principals actius del món de l’oli local: oliveres, museu i molins d’oli.

Lluís Zaera, regidor de Fires, valorava molt positivament aquest tipus d’acte ja que, a banda de donar publicitat als restaurants i valorar el treball del padrí de les jornades, és el tret de sortida de la fira, en el marc d’un mes de novembre carregat d’activitats.

Santa Bàrbara, 3 de novembre de 2023