L’SMARTCENTRE PARTICIPA EN LA JORNADA D’APLICACIONS VR360º ORGANITZADA PER VALLSGENERA
142582
post-template-default,single,single-post,postid-142582,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

L’SMARTCENTRE PARTICIPA EN LA JORNADA D’APLICACIONS VR360º ORGANITZADA PER VALLSGENERA

L’SMARTCENTRE PARTICIPA EN LA JORNADA D’APLICACIONS VR360º ORGANITZADA PER VALLSGENERA

L’Smartcentre participa en la jornada d’aplicacions de la realitat virtual VR360º organitzada per Vallsgenera de Valls. Des de fa mesos que l’Smartcentre de Santa Bàrbara i el col·laboratori de Vallsgenera treballen paral·lelament duent a terme una prova pilot d’un projecte de realitat virtual 360º adreçat al benestar emocional i sensorial.

El passat 20 de novembre va tenir lloc una jornada per donar visibilitat i compartir experiències vers l’ús de la realitat virtual en benefici de la ciutadania. La Dinamitzadora TIC de l’Smartcentre de Santa Bàrbara va formar part de la taula rodona per explicar l’experiència que s’ha dut a terme a Santa Bàrbara en l’aplicació de la realitat virtual en el benestar emocional per col·lectius vulnerables i per la ciutadania en general. Va compartir taula rodona amb Merops360 una empresa que es dedica a la producció audiovisual en 360º que va explicar diverses utilitats que han desenvolupat i amb la URV, que va explicar les seves experiències en l’àmbit de l’educació i va presentar la seva oferta formativa per a docents en aquesta tecnologia. El Dinamitzador de Vallsgenera també va explicar els projectes que impulsen en aquest àmbit a la ciutat de Valls. En acabar la taula rodona, els participants de la jornada, van tenir l’oportunitat de provar les ulleres de VR360º i les diferents experiències que s’havien exposat.

Aquesta tècnica terapèutica innovadora que utilitza metodologies de realitat virtual contribueix a millorar l’autoestima de les persones, especialment dels col·lectius més vulnerables, així com la millora del seu estat d’ànim i de la seva capacitat de concentració, entre altres beneficis en favor del seu benestar personal i emocional. La proposta té com a objectiu principal l’estimulació sensorial dels participants per ajudar i col·laborar en la millora el seu benestar emocional aprofitant tot el potencial de la realitat virtual.

Des de l’Smartcentre també hem aprofitat l’exposició de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, una mirada en 3D a les oliveres mil·lenàries del Territori Sénia i l’experiència de realitat virtual que l’acompanya per apropar a la ciutadania el patrimoni natural del nostre territori.

Ana M. Panisello, regidora de Noves Tecnologies, valora molt positivament que Santa Bàrbara sigui un referent i que puguem participar i col·laborar en iniciatives innovadores d’arreu del territori.

Santa Bàrbara, 20 de novembre de 2023

Regidoria de Noves Tecnologies