XXVII FIRA DE L’OLI NOVELL, DELS CÍTRICS I DEL COMERÇ
142854
post-template-default,single,single-post,postid-142854,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

XXVII FIRA DE L’OLI NOVELL, DELS CÍTRICS I DEL COMERÇ

XXVII FIRA DE L’OLI NOVELL, DELS CÍTRICS I DEL COMERÇ

Aquest passat diumenge 26 de novembre, es va clausurar la XXVII Fira de l’OIi Novell, dels Cítrics i del Comerç, en una edició marcada per l’entrada del nou regidor de Fires, Josep Lluís Zaera Buitrago, i per l’anunci del mateix de canvis en les properes edicions, en la qual es començarà per introduir-hi un nou nom: Fira de l’Oli i la Mediterrània.

Després de dos anys on la climatologia ha fet acte de presència, enguany el temps ha acompanyat, fet que ha suposat que, en regla general, la valoració d’expositors i visitants hagi estat molt positiva respecte la de les dues darreres edicions. Enguany, cal fer esment, la fira va ser inaugurada pel Sr. Francesc Faiges, president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa.

Enguany, s’ha posat molt èmfasi en la posada en valor dels productes gastronòmics de proximitat, amb la participació directa de la Federació DOP-IGP, la qual ha coordinat una de les activitats de major ressò de la fira, les aules del tast. Aquestes s’han vist acompanyades d’altres ja exitoses d’altres anys, com la tarda de fogons, el concurs de tast d’olis novells, el concurs d’allioli o les xerrades i ponències tècniques.

Enguany, a banda, s’han introduït noves activitats les quals han estat molt ben valorades per part del públic, com el concert de la fira o el joc de l’oli.

El nou regidor de Fires, Josep Lluís Zaera, valorava molt positivament l’impacte de la fira, així com destacava el treball realitzat per tot l’equip de l’Ajuntament qui, com cada any, ha fet possible que la fira fossa un gran èxit. D’altra banda, ha indicat que l’equip de treball ja està en marxa per posar en funcionament la maquinària que ha de desembocar en la nova Fira de l’Oli i la Mediterrània de Santa Bàrbara que, si ve introduirà nous canvis estructurals, també ha comentat que mantindrà l’esperit que ha fet gran la fira en aquests darrers vint-i-set anys.

Santa Bàrbara, 28 de novembre de 2023

Regidoria de Promoció Econòmica