SANTA BÀRBARA S’ADHEREIX AL PLA EDUCATIU D’ENTORN
144343
post-template-default,single,single-post,postid-144343,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

SANTA BÀRBARA S’ADHEREIX AL PLA EDUCATIU D’ENTORN

SANTA BÀRBARA S’ADHEREIX AL PLA EDUCATIU D’ENTORN

El passat mes d’agost l’Ajuntament de Santa Bàrbara va realitzar l’adhesió al Pla Educatiu d’Entorn i aI mes de novembre es va rebre la resolució per la qual Santa Bàrbara rebrà 12.000 € per a poder realitzar totes les actuacions que s’inclouran al Pla Educatiu d’Entorn.

El Pla Educatiu d’Entorn és una proposta de cooperació educativa entre el Departament d’Ensenyament i les entitats municipals, amb el suport i la col·laboració d’altres departaments de la Generalitat, que tenen com a objectiu aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l’equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana.

Les actuacions del Pla Educatiu van adreçades a infants i joves de 0 a 18 anys dels centres educatius públics i privats del municipi, amb una especial atenció als sectors socials més fràgils i als més vulnerables.

Els objectius generals del Pla Educatiu son:

– Contribuir a incrementar l’èxit acadèmic.

– Contribuir a millorar les condicions d’escolarització.

– Potenciar la participació en activitats i espais de convivència de l’entorn escolar.

– Millorar la presència i l’ús social de la llengua catalana com a llengua compartida i de cohesió, en un marc de respecte i valoració de la diversitat lingüística.

– Potenciar l’educació en valors i el compromís cívic.

– Potenciar l’educació en el lleure.

– Potenciar el treball i l’aprenentatge en xarxa de tots els agents educatius que operen en el territori, enfortint els vincles entre famílies i centres educatius, enfortir la xarxa entre centres educatius i la relació entre els centres educatius i l’entorn.

Des de el mes d’octubre s’estan portant a terme reunions entre el departament, ajuntament i centres educatius per tal de poder iniciar el Pla Educatiu, el qual entrarà en funcionament el mes de gener i les actuacions que es portaran a terme inicialment seran el reforç actiu i el casal d’estiu.

Però de cara a la redacció del Pla Educatiu per al següent curs s’inclouran més actuacions per tal de poder ajudar a més infants i adolescents.

Elen Estarlich, regidora d’Ensenyament creu que aquesta adhesió serà molt positiva tant per als centres educatius com per a la població en general.

Santa Bàrbara, 19 desembre de 2023

Regidoria d’Ensenyament