ORDENANCES FISCALS 2024
144930
post-template-default,single,single-post,postid-144930,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

ORDENANCES FISCALS 2024

ORDENANCES FISCALS 2024

En la sessió plenària del passat 11 de desembre es van aprovar les Ordenances Fiscals de l’exercici 2024 que ja havien estat aprovades al Ple Extraordinari del 29 de setembre.

binary comment

Durant el període d’exposició pública es va presentar una al·legació en relació a la taxa d’escombraries que va ser finalment desestimada per no tenir cap fonament raonable.

Així doncs, al 2024 entren en vigor les ordenances fiscals que van ser modificades, i que són un total de 6, de les 35 ordenances que té aprovades l’Ajuntament de Santa Bàrbara.

Entrant en detall, les ordenances modificades són: en primer lloc l’IBI urbà que passa d’un coeficient del 0,8% al 0,83%. L’IBI rústic continua en el mateix valor del 0,75%.

També s’ha modificat l’ordenança reguladora del clavegueram amb una pujada del 3%, però aplicable solament a habitatges i magatzems, sense afectar a locals comercials ni indústries del polígon.

Una altra ordenança revisada ha estat la del cementiri municipal, passant la quota de manteniment de 16 a 17 euros anuals.

L’ordenança que regula l’impost sobre els vehicles de tracció mecànica IVTM també ha estat revisada amb uns increments lineals en totes les categories que se situen al voltant del 3%.

Una altra ordenança revisada ha estat la de la Llar d’Infants municipal, amb un increment en les quotes mensuals proper al 4%.

Finalment, l’ordenança que ha registrat un major increment és la que regula la taxa de recollida de les escombraries, on s’ha aplicat una pujada del 12% als habitatges i magatzems particulars, i un 6% als bars, restaurants, despatxos i comerços en general.

L’alcalde i regidor d’Hisenda, Antonio Ollés, considera que els ajustos aplicats es poden qualificar de moderats, o inclòs baixos, si tenim en compte l’IPC acumulat dels darrers anys, i també vol recordar que totes aquestes ordenances havien estat congelades des de fa varies legislatures, i algunes d’elles, com la taxa de recollida d’escombraries o l’IBI rústic, havien estat fins i tot rebaixades. L’única excepció seria la taxa de recollida d’escombraries que ha calgut incrementar de manera més destacada per poder equilibrar la recaptació amb el cost real del servei, tal i com es demana a tots els municipis des d’instàncies europees.

Santa Bàrbara, 27 de desembre de 2023

Regidoria d’Hisenda