PROJECTE NECESSER TIC – NTIC A L’SMARTCENTRE
147083
post-template-default,single,single-post,postid-147083,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

PROJECTE NECESSER TIC – NTIC A L’SMARTCENTRE

PROJECTE NECESSER TIC – NTIC A L’SMARTCENTRE

El divendres 9 de febrer, a l’Smartcentre de Santa Bàrbara, tindrà lloc la presentació del projecte Necesser TIC dins el marc de la celebració del Dia Internacional de la Dona i la nena a la ciència (11 febrer) i com a tret de sortida a les activitats de la campanya en perspectiva de gènere del Març Lila de l’Ajuntament de Santa Bàrbara.

Aquesta jornada té l’objectiu de promoure i donar visibilitat al talent i al lideratge de la dona en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació, i forma part del “Cicle DonaTIC. El talent femení en l’ecosistema digital de Catalunya: vivències i oportunitats”, que s’emmarca en el Pla DonaTIC. La iniciativa Col·laboratori Catalunya, impulsada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, i l’Oficina Accelera Pime per a entorns rurals Secartys Sinergia organitzen el “Cicle DonaTIC. El talent femení de l’ecosistema digital de Catalunya: vivències i oportunitats”.

L’Smartcentre de Santa Bàrbara sempre ha treballat per fomentar les activitats en el món digital i per la visibilitat de la figura de la dona com a referent TIC, tant a escala de territori com de manera global. Durant el mes de març, l’Ajuntament de Santa Bàrbara fa una campanya en perspectiva de gènere anomenada Març Lila. Durant tot el mes de març i com a extensió del dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, es duen a terme activitats en perspectiva de gènere on s’impliquen entitats del territori i obertes a tota la ciutadania, tallers, xerrades, gimcanes, curses populars… entre d’altres.

El 2023, l’Smartcentre es va implicar activament i va fabricar en les impressores 3D, més de 600 xiulets d’emergència que es van repartir en les activitats del Març Lila. Aquest any 2024 es vol anar més enllà i s’està preparant la campanya del Necesser TIC, per trencar estereotips de gènere.

Des de l’Smartcentre volem que aquest projecte tingui un impacte social en tots els agents de la quàdruple hèlix (sector públic, sector privat, recerca/docència i societat civil) i que aquest projecte sigui replicat arreu del territori i adaptat a les necessitats de diferents col·lectius. Volem que el Necesser TIC tingui una identitat i un reconeixement propi i sigui una eina i un projecte col·laboratiu on tothom tingui alguna cosa a dir i sobretot que tothom tingui alguna cosa a posar-hi dins.

Amb el projecte Necesser TIC volem fer un viatge de la mà de totes les dones que s’hi vulguin sumar per tractar temes tan diversos com:

  • dona rural
  • dona emprenedora
  • privacitat digital
  • violència masclista
  • estereotips de gènere en el món TIC

Apunta’t AQUÍ a la jornada, vine i participa! AQUÍ trobaràs l’agenda de l’acte.

Santa Bàrbara, 31 de gener de 2024

Smartcentre