EXPERIÈNCIA IMMERSIVA, SI NO HO VIUS NO HO SENTS
148855
post-template-default,single,single-post,postid-148855,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

EXPERIÈNCIA IMMERSIVA, SI NO HO VIUS NO HO SENTS

EXPERIÈNCIA IMMERSIVA, SI NO HO VIUS NO HO SENTS

El dilluns dia 4 de març, organitzat des de l’Smartcentre de l’Ajuntament de Santa Bàrbara i en el marc del Març Lila, es va dur a terme una activitat a l’institut les Planes de Santa Bàrbara dirigida als alumnes de primer de batxillerat a càrrec de V_TOOLS.

V_TOOLS són una empresa especialitzada en el disseny i implementació de projectes que aborden les necessitats de la ciutadania i fomenten la inclusió social a través de la Innovació Social Digital, amb un enfocament especial en la inserció laboral de les persones joves, reconeixent el seu poder transformador.

L’objectiu general d’aquesta sessió immersiva és promoure la igualtat de gènere en l’adolescència, evitant situacions de control per part de possibles parelles.

Els principals objectius de l’activitat són:

  • Educar en responsabilitat analitzant els hàbits individuals i en grup, detectant també possibles perills i conseqüències.
  • Detectar possibles casos i situacions de violència de gènere tant en el centre educatiu com en la vida quotidiana.
  • Augmentar la capacitat de les persones adolescents per reconèixer microagressions i comportaments abusius.
  • Promoure la consciència crítica sobre els rols de gènere tradicionals i fomentar la igualtat, fomentant el missatge que totes les persones poden ser aliades en la lluita contra la violència de gènere.

Ana M. Panisello, regidora de Noves Tecnologies i de Serveis Socials, aposta pel treball transversal entre regidories per aconseguir un major impacte en els diferents col·lectius de la població i es mostra molt satisfeta en l’impacte que l’experiència immersiva ha tingut en els joves alumnes de l’institut, per això valora molt positivament la col·laboració amb els centres educatius de la població per arribar als més joves.

Santa Bàrbara, 6 de març de 2024