APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER A L’ANY 2024
149553
post-template-default,single,single-post,postid-149553,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER A L’ANY 2024

APROVAT EL PRESSUPOST MUNICIPAL PER A L’ANY 2024

En el ple extraordinari del dia 24 de gener, entre d’altres punts, es va aprovar el pressupost municipal per a l’exercici 2024 amb els vots a favor dels sis regidors de l’equip de govern format per Junts x Santa Bàrbara i ERC, del vot a favor del regidor de SBAU, les abstencions de dos regidors de Per Santa Bàrbara, l’abstenció de la regidora del PSC i cap vot en contra.

El pressupost aprovat inicialment ascendeix a 4.313.343 € el que suposa un increment del 6.22 % respecte de l’aprovat inicialment per al 2023 que era de 4.060.900 €. Aquest increment es deu principalment a la inclusió d’un préstec de 300.000 € sol·licitat a l’ICF (Institut Català de Finances) i que té per objectiu el finançament de la important reparació dels camins que van quedar afectats per la DANA del passat 3 de setembre. Per aquest mateix motiu hi ha demanades ajudes tant a l’Estat com a la Generalitat, i la intenció és que tan prompte com es rebin les ajudes, es procedirà a amortitzar aquest préstec.

Un altre fet important que cal destacar és que al pressupost aprovat inicialment no s’han comptabilitzat els ingressos procedents de la Diputació de Tarragona per al 2024. Això és degut a que la Diputació de Tarragona, en aquest nou mandat, ha decidit canviar tot el sistema de subvencions existent, i en lloc d’obrir múltiples línies de subvenció, a partir d’ara la manera de treballar serà establir un Pla de Concertació amb cada municipi, a través del qual s’assignarà una xifra d’ingressos total, que cada població podrà administrar segons els seus interessos, mantenint, això si, uns mínims en Salut, Cultura i Transició Energètica. Aquests Plans de Concertació està previst que es facin durant el segon trimestre de 2024, i per tant en el moment de l’aprovació del pressupost, en no tenir cap dada certa, s’ha optat per la prudència financera i per això, de moment, no s’ha inclòs cap ingrés procedent de Diputació. Evidentment, quan sigui confirmada la nostra assignació, es procedirà a fer una modificació pressupostària, i en aquell moment, es podran incloure algunes despeses i inversions que ara s’han hagut de deixar fora.

Deixant de banda aquests dos temes, el préstec per fer camins, i la no comptabilització dels ingressos procedents de Diputació, val a dir que s’ha tingut en compte l’increment dels ingressos procedents de la Participació en els Tributs de l’Estat i això ha ajudat a què s’hagi pogut quadrar i cobrir tots els capítols de despeses, que en gran part corresponen a les despeses en personal, manteniments i despesa corrent.

En quant a les inversions, es pot destacar la finalització de la darrera fase de canalització del barranquet, un projecte que es va iniciar al 2014 i que finalment es veurà completat. A part d’aquesta inversió principal, que està subvencionada en part pel PAM de la Diputació i que malgrat estar prevista per al darrer trimestre del 2023 s’ha hagut d’incorporar al 2024 per no perjudicar l’activitat de la cooperativa Sant Gregori durant campanya de l’oliva, també hi haurà algunes altres inversions de menor volum, però igualment importants, com són la instal·lació d’un sistema de climatització a l’Escola, la col·locació de plaques solars a la llar de Jubilats, la renovació de 82 faroles a tecnologia LED a tot el centre del casc urbà i les millores en els pous d’aigua potable aprofitant una subvenció de l’ACA.

Una vegada que l’aprovació del pressupost 2024 esdevingui definitiva, es podrà consultar el detall a la pàgina web municipal i a les oficines de l’ajuntament.

L’alcalde i al mateix temps regidor d’Hisenda, Antonio Ollés, es troba satisfet amb l’aprovació d’aquests comptes per al 2024, els primers d’aquest nou mandat 2023-2027, i agraeix el fet que s’hagin pogut aprovar sense cap vot contrari per cap dels membres del consistori. Així mateix, un any més, l’equip de govern també vol donar les gràcies públicament a tot el Departament de Secretaria i Intervenció per la bona feina feta durant tot el procés d’elaboració i tramitació del pressupost 2024.

Santa Bàrbara, 19 de març de 2024

Regidoria d’Hisenda