PROGRAMA ConnectArt-e
151287
post-template-default,single,single-post,postid-151287,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

PROGRAMA ConnectArt-e

PROGRAMA ConnectArt-e

El dijous 11 d’abril, Santa Bàrbara va ser la seu de la primera trobada del projecte ConnectArt-e, un projecte impulsat per la Mancomunitat de la Taula del Sénia, la Xarxa Prod, la Universitat Jaume I i la Universitat Oberta de Catalunya, amb l’objectiu de relacionar cultura i turisme com a factors d’innovació socioeconòmica i de transformació per a les zones rurals.

ConectArt-e explora les oportunitats d’avançar en una nova manera d’entendre el turisme regeneratiu afegint valor a partir de la cultura i la creació artística des del propi territori i el seu teixit social. Centra la seva actuació en conèixer aquestes oportunitats i les bones pràctiques que poden inspirar per a crear un espai de co-creació on aquesta recerca sigui generadora de propostes i el procés condueixi a un major dinamisme socioeconòmic i contribueixi a dibuixar noves maneres d’entendre el fenomen d’allò que considerem rural.

El projecte comptarà amb una fase de recerca a partir d’entrevistes i amb el coneixement de bones pràctiques. Continuarà amb la realització d’un taller participatiu per imaginar i dissenyar possibles actuacions i finalitzarà amb una presentació en públic i la comunicació dels seus resultats. El procés està pensat per a detectar de manera cooperativa les oportunitats i els mecanismes per a fer realitat les propostes que es construeixin i és per això que la participació és clau i així es considera.

En aquesta primera trobada, a Santa Bàrbara, es va comptar amb diferents entitats del món del turisme, la cultura i el patrimoni del Territori del Sénia.

Santa Bàrbara, 15 d’abril de 2024