PROGRAMA DE FOMENT DE L’EMPRENEDORIA I EL COOPERATIVISME A LES ESCOLES
153548
post-template-default,single,single-post,postid-153548,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

PROGRAMA DE FOMENT DE L’EMPRENEDORIA I EL COOPERATIVISME A LES ESCOLES

PROGRAMA DE FOMENT DE L’EMPRENEDORIA I EL COOPERATIVISME A LES ESCOLES

El dijous 30 de maig, els alumnes de sisè de l’Escola Jaume Balmes van presentar el projecte de cooperativa, Planacoop, en el marc del Programa de Foment de l’Emprenedoria i el Cooperativisme a les Escoles, un projecte impulsat conjuntament entre el servei d’emprenedoria de la Diputació de Tarragona i l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre. Es tracta d’un projecte innovador que pretén apropar l’economia cooperativa a les escoles, essent Santa Bàrbara el tercer municipi de la comarca on s’ha realitzat, juntament amb la Sénia i Ulldecona.

Durant tot el curs, l’alumnat de sisè ha estat treballant, sempre sota l’orientació i supervisió dels serveis tècnics de la Diputació de Tarragona i l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, la cooperativa que han creat s’ha dedicat a la fabricació de moneders amb roba de segona mà. El projecte, a banda de posar de manifest accions bàsiques d’una cooperativa, com serien el treball en equip, la col·laboració econòmica, el control financer o el benestar laboral, també ha permès posar en marxa altres valors com l’economia circular, el reciclatge o la igualtat. A banda de tot això, el 20% dels beneficis de la venta dels moneders es destinarà a obres socials.

A la presentació, a la qual hi van assistir l’alcalde i regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, i el diputat delegat de gestió de persones i talent de la Diputació de Tarragona, el Sr. Joan Castor Gonell, així com l’equip directiu de l’escola i l’equip tècnic responsable, es va fer èmfasi en la bona voluntat prestada per tot l’alumnat, pel gran treball realitzat pel professorat implicat, la bona predisposició de l’escola a rebre aquests projectes innovadors i als valors que, amb la cooperativa, han adquirit els i les alumnes que hi han participat.

Santa Bàrbara, 30 de maig de 2024

Regidoria d’Ensenyament i Regidoria de Promoció Econòmica