OBRES DEL CARRER AIRE (Fase IV)
155233
post-template-default,single,single-post,postid-155233,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

OBRES DEL CARRER AIRE (Fase IV)

OBRES DEL CARRER AIRE (Fase IV)

A finals de juny van quedar enllestides les obres de reforma del carrer Aire (Fase IV), des de la plaça de l’Alto, carrer Dr. Ferran, i fins el límit del casc urbà en la placeta davant de la Cooperativa Sant Gregori.Acabem d’aquesta manera les obres de canalització del Barranquet, iniciades al 2014 i dividides en 9 fases, amb l’objectiu d’absorbir en la mesura del que sigui possible, les avingudes periòdiques del Barranc del Pelós que creua d’oest a est el nostre poble.

Les obres d’aquesta última fase s’han trobat amb alguns entrebancs que afortunadament s’han pogut superar. El primer d’ells va ser l’aplaçament de l’inici de les obres previst a l’octubre de 2023 per tal de no perjudicar l’activitat de la Cooperativa Agrícola Sant Gregori. El segon entrebanc va sorgir amb la renúncia de l’empresa guanyadora de la licitació, i que va fer necessari demanar la intervenció de l’empresa que havia quedat classificada en segon lloc.

Al igual que en les fases anteriors, en aquesta Fase IV s’ha instal·lat un conducte de grans dimensions que dirigirà i distribuirà les aigües pluvials que entraran pel col·lector inicial, cap a les dos canonades que travessen tot el poble, una per sota del carrer Major i l’altra per sota dels carrers Aire i Victòria. També s’ha renovat la xarxa d’aigua potable, el clavegueram i l’enllumenat en aquest tram.

Així mateix, s’ha fet una renovació important de la placeta davant de la Cooperativa Sant Gregori, per tal de millorar l’accés, i a la vegada s’ha incorporat una pendent per afavorir la recollida de les aigües pluvials.

L’obra tenia un pressupost de licitació de 271.541,45 € i ha estat executada per l’empresa EXXABER, SL. Aquesta obra està finançada en un 80% aproximadament per la Diputació de Tarragona a través del PAM i també rebrà una petita aportació del PUOSC, com a romanent de la Fase III.

L’alcalde, Antonio Ollés, responsable de l’àrea d’Urbanisme, vol expressar el seu agraïment a tot el veïnat en general per la paciència mostrada davant les molèsties que directa o indirectament han hagut de patir. També manifesta el seu convenciment de què properament es podrà afrontar la construcció d’una gran bassa de laminació abans del col·lector que ajudarà encara més a reduir l’impacte de les futures barrancades.

Santa Bàrbara, 28 de juny de 2024

Regidoria d’Urbanisme