Jornades Culturals
3328
page-template-default,page,page-id-3328,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

Jornades Culturals

L’any 1992, l’Ajuntament de Santa Bàrbara va planificar una setmana cultural, durant el mes d’abril i pels voltants de Sant Jordi. Des d’aleshores, a Santa Bàrbara, anualment s’organitzen les Jornades Culturals, tot i que actualment, aquestes jornades tenen una durada de gairebé dos mesos, començant uns dies abans de de la festivitat de Sant Jordi i fins passada la festivitat de Sant Gregori.

Si alguna cosa tenen en comú totes les edicions de les Jornades Culturals de Santa Bàrbara són les ganes, participació i treball que es dipositen tant des de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, com de les entitats culturals i educatives que gràcies a la seua col·laboració i gran implicació donen prestigi a les jornades, i també dels planers i planeres que en gaudeixen. Aquest fet es pot corroborar amb els actes que no només els caps de setmana centren les activitats culturals sinó que també durant la setmana hi ha un grapat d’esdeveniments que fan d’aquestes jornades unes de les més participatives i destacades.

Aquestes jornades es composen de tot un seguit d’actes culturals com poden ser: La celebració de la diada de Sant Jordi, amb la venda de roses, activitats per a xiques i xiquetes, xerrades amb temàtiques ben diverses, festival de playback, La romeria tradicional amb carros i cavalls engalanats, tir i arrossegament de cavalleries. concerts, actuacions teatrals, pel·lícules, presentacions de llibres, exposicions, audicions de música, sortides culturals, sopar de solidaritat amb Mans Unides, gimcanes, caminades culturals per diferents edificis del municipi, rutes històrico etnològiques. En definitiva, tot un reguitzell d’actes que es planifiquen amb alegria, per a totes les edats, per tal de potenciar la cultura, la tradició i la identitat pròpia del nostre territori.