Mèrit Planer 1998 – Alfredo Blanch Jovaní
90954
page-template-default,page,page-id-90954,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

Mèrit Planer 1998 – Alfredo Blanch Jovaní

ALFREDO BLANCH JOVANÍ

 

Neix a Santa Bàrbara un 31 d’Octubre de 1942. Fill de José i Vicenta, casat des de l’any 1970 amb Ma Carmen Farnós Loscos i pare de dos fills, Alfred i Fàtima.

Administratiu jubilat, va treballar sis anys a Torres d’Amposta i des de l’any 1967 fins al 2005 a Indústria Ralda de Santa Bàrbara.

Durant aquest anys, Alfredo Blanch ha exercit els càrrecs de:

 

Regidor de l’Ajuntament de Santa Bàrbara (14 anys)

President del C.F. Santa Bàrbara (2 anys)

Preparador responsable de Futbol Base (23 anys)

Membre de la Junta del F.C. Santa Bàrbara (4 temporades)

Entrenador del primer equip (1 temporada)

Coordinador del Futbol Base del Montsià i Baix Ebre (2 temporades)

President de la Comissió del 75è Aniversari del C. F. Santa Bàrbara

Membre de la Junta Unió Ciclista (4 anys)

President de la Challenge del Montsià i de la Ronda del Montsià (4 anys)

Membre organitzador d’una etapa de la Volta.

Secretari de la Banda de Cornetes i Tabals (2 anys)

Membre de la Comissió de Bous (2 anys)

Membre de la Comissió de Festes (8 anys)

Membre de la Junta de Càritas  (1 any)

Membre del Consell Parroquial (6 anys)

 

En l’àmbit de la política, Alfredo Blanch, l’any 1973, entrà a formar part de l’Ajuntament de Santa Bàrbara com a regidor, essent alcalde el senyor José Antoni Roselló Ferré i formant part d’aquell consistori els senyors Vicente Castell Torres, José Gimeno Torres, Agustí Panisello Accensi, José Pont Bel, Manuel Pont Gas, Alberto Arasa Arasa, Benjamín Fort Accensi, Juan José Gimeno Vallés i Alfredo Blanch Jovaní.

L’any 1976 els anteriors regidors elegeixen alcalde entre els candidats presentats i l’elegit per unanimitat és el senyor Josep Bertomeu Canalda.

El 1979 Alfredo Blanch es presenta amb la candidatura Unitat Planera, encapçalada per Josep Bertomeu, ocupant el segon lloc a la llista i aconseguint, per primera vegada en democràcia, 8 regidors d’un total d’11.

Finalment, l’any 1983 deixa la política municipal, però s’incorpora de nou l’any 1987 sota les sigles de Convergència i Unió, ocupant el segon lloc i aconseguint 7 regidors.

Durant diversos períodes va ocupar l’Alcaldia Provisionalment, fins que l’any 1991 es retira definitivament de la política.

En l’àmbit esportiu, Alfredo Blanch també té un paper rellevant. L’any 1970, Blanch i un grup d’aficionats es proposen reiniciar el futbol, cosa que feia molts anys que no hi havia a Santa Bàrbara i, amb molts d’esforços, es posa en marxa novament el C. F. Santa Bàrbara, ocupant ell la Presidència durant dos temporades. Després, a partir de la temporada 75-76 va entrar a formar part de la Junta Directiva, essent vicepresident, al costat del senyor Lluís Accensi Valls.

La temporada 81-82, essent president el senyor Manolo Arasa Giné, es va fer càrrec de la direcció tècnica del Primer Equip, que militava a Segona Regional, acabant la competició a meitat de la taula classificatòria.

A nivell comarcal va ser coordinador del Futbol Base de les comarques de Baix Ebre i Montsià durant dos temporades, del  86 al 88.

L’any 1992, davant la proximitat dels 75 anys de la fundació del Club (1919- 1994) es va constituir una comissió amb al finalitat de preparar uns actes dignes per a la celebració de l’esdeveniment. Alfredo Blanch va ser escollit president d’aquesta comissió.

L’any 1994 va iniciar la formació del Futbol Base, treballant  en totes les àrees i tots els equips fins a 1999.

El ciclisme també va tenir la sort de comptar amb la figura d’Alfredo Blanch, ja que des de l’any 1980 i fins al 1984 va formar part de la Junta Directiva de  la Unió Ciclista Santa Bàrbara, presidida pel senyor Enrique Beltran Arasa.

Presideix la Challenge del Montsià durant els anys 1983 i 1984 i, quan va canviar de nom pel de Ronda Ciclista del Montsià, durant els anys 1985 i 1986 va continuar presidint-la. Finalment, va formar part del comitè organitzador de la sortida de l’etapa de la Volta a Catalunya el dia 10 de setembre de 1994 entre Santa Bàrbara i Barcelona.

En l’àmbit cultural també va participar-hi activament. L’any 1979 es formà per primera vegada la Junta Directiva de la Banda de Cornetes i Tabals Xiquets Grup Balmes. Els pares dels músics, per votació, escolliren els membres de la Junta i tot i que Alfredo Blanch aconsegueix la majoria dels vots, ell proposa que un altre dels membres escollits ocupés el càrrec de President, el senyor Pere Martorell Montesó, i ell ocupà el càrrec de secretari, cosa que va ser així durant dos anys.

Les festes també van ser coneixedores de primera mà de l’esperit col·laborador d’Alfredo Blanch, ja que durant tres anys va ser membre de la Comissió de Bous i, durant 8 anys, membre de la Comissió de Festes on va ser l’encarregat de presentar molts dels actes festius planers com el pregó, el canvi de pubilles, etc.

Finalment, durant l’any 1994 va ser membre de Càritas Parroquial i l’any 1995 entrà a formar part del Consell Parroquial com a responsable dels actes festius i d’esbarjo de la Parròquia.

Alfredo Blanch ha col·laborat i col·labora en la majoria d’esdeveniments que es realitzen al municipi, amb l’única finalitat de treballar pel bé del seu poble.