Mèrit Planer 2023 – Inma Arasa Cabanes
132207
page-template-default,page,page-id-132207,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

Mèrit Planer 2023 – Inma Arasa Cabanes

INMA ARASA CABANES

Inma va néixer el 22 de maig de 1952 a Santa Bàrbara, filla d’Agustí i Cinta. De menuda va anar a l’escola del poble fins als 14 anys i després ja va començar a treballar a la fàbrica de botons TOAR ubicada a Santa Bàrbara.

Es va casar amb Fornell i van tenir un fill, David, i una filla, Montse, que amb els anys li han donat dos netes que són la seua debilitat, Marina i Júlia.

Malauradament es va quedar vídua al 2013, però el seu caràcter i la seua manera de ser, activa, participativa, desinteressada, sempre disposada a donar un cop de mà a tothom que li ha demanat o sense demanar-li, són les coses que l’han ajudat a tirar endavant.

Inma és una dona que ha format part de gairebé totes les associacions i agrupacions del poble, ja que va formar part de l’AMPA de l’Escola Jaume Balmes i del consell escolar. A més a més, va ser col·laboradora d’activitats extraescolars ensenyant a jugar a tenis a xiquets i xiquetes de 5è i 6è de primària.

És membre del cor parroquial des de fa 35 anys, membre de la Coral Santa Bàrbara des de fa 32 anys i pertany al Grup Teatral Planer des de fa 30 anys. Actualment, dins del Grup Teatral Planer, a més d’actriu també assumeix tasques d’organització, planificació i direcció. També és sòcia i membre de la junta de l’Associació de Dones Planeres i sòcia de l’Associació de Jubilats i Pensionistes.

També, tot i no pertànyer, col·labora en altres entitats com Profauna, l’AFA de l’Escola Jaume Balmes, la Unió de Comerciants, etc. i amb l’Ajuntament de Santa Bàrbara amb el Rihihiu, amb xocolatades, cooperant amb curses, activitats diverses i altres tasques col·laboratives, però també aportant la seua saviesa als documentals que s’han realitzat sobre la vida del poble.

A banda de pertànyer a moltes entitats, també és col·laboradora a la Plana Ràdio, emissora municipal de Santa Bàrbara, amb diversos programes: d’animals, de cuina, de tradicions, com la jota, etc. I és se’ns dubte una cantadora de jotes excepcional, sobretot amb el Grup de Ball Jota Planera, tant cantant com escrivint per als actes que es precisen, com a la celebració de la Festivitat de Sant Gregori, a la tradicional cantada i ballada de cobles per les cases de les pubilles, a la Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i la Gastronomia, a les representacions teatrals del Viatge al Passat Planer i també a les Festes Majors.

Durant la seu vida ha estat una esportista incansable, jugant a tenis durant molts anys, a futbol, essent membre del primer equip de futbol sala femení que es va formar al poble i jugant a pàdel fins als 65 anys.

La seva col·laboració no és puntual, constantment és una dona que ha realitzat i realitza un voluntariat continuat al llarg dels anys en tota l’activitat cultural del poble i sempre de forma desinteressada.