Mèrit Planer 2000 – Màrius Pont Fandos
90956
page-template-default,page,page-id-90956,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

Mèrit Planer 2000 – Màrius Pont Fandos

MÀRIUS PONT FANDOS

Llicenciat en Psicologia i en Filologia Catalana; Màster en Gestió Integral de Serveis d’Atenció Primària, Socials i Hospitalaris; Director d’Activitats de Lleure Infantil i Juvenil; Acreditació en Direcció de Centres Educatius (entre altres titulacions i acreditacions). Ha sigut formador en una gran quantitat de cursos adreçats a professorat i professionals de diferents àmbits i ha fet múltiples xerrades divulgatives.

 

Ha desenvolupat la vida laboral principalment com a professor i coordinador de normalització lingüística a l’educació secundària i com a cap del Servei de Coordinació Territorial a les Terres de l’Ebre del Departament que actualment s’anomena de Drets Socials (i temporalment n’ha estat director territorial).

 

És fundador i president del Centre d’Estudis Planers, fundador i membre del Grup Teatral Planer, coordinador local de Mans Unides i voluntari de Càritas. Ha sigut secretari de la Banda de Cornetes i Tabals Xiquets Grup Balmes. També és col·laborador habitual de La Plana Ràdio i de Santa Bàrbara Magazín, i participa ordinàriament de forma molt activa i voluntària en activitats de la programació de les Jornades Culturals, la Fira de l’Oli, el Rihihiu, el Març Lila, el club de lectura, Arrels Planeres, itineraris historicoetnològics, etc.

 

És membre de la Junta d’Òmnium Cultural de les Terres de l’Ebre, del col·lectiu Terres de Cruïlla (entitats de les comarques centrals dels territoris de llengua catalana, tant catalanes com valencianes i aragoneses) i col·laborador de mitjans de comunicació territorials (L’Ebre, Ebredigital, programa Maiors del Canal TE, etc.). Ha sigut, entre altres responsabilitats de servei, coordinador pedagògic de l’Escola de l’Esplai de Tarragona, responsable general de lleure de la diòcesi de Tarragona i coordinador d’Oxfam-Intermón Tarragona-Reus.

 

És coautor i coordinador de Santa Bàrbara en imatges. Fins als primers anys 70 del segle XX, coautor d’El Grup Teatral Planer: la continuïtat del teatre a Santa Bàrbara, autor de Santa Bàrbara va l’escola. Apunts i imatges sobre l’ensenyament i l’activitat dels pares i les mares d’alumnes a la vila de Santa Bàrbara, a banda d’altres publicacions de caire humanístic, històric, lingüístic, literari i pedagògic més enllà de l’àmbit local. Igualment, és autor de la lletra dels Gojos de sant Gregori, de la Jota planera i de la majoria de jotes que es canten a les peticions de pubilles i en altres ocasions. També ha sigut impulsor i director dels espectacles Viatge al passat planer i SantAntoni i ha creat el contingut dels plafons interpretatius del Museu de la Vida a la Plana. Va elaborar la proposta de nomenclàtor dels carrers i les places de Santa Bàrbara de l’any 1977, amb la qual cosa el nostre poble va ser dels primers a deixar enrere el llast de la dictadura en la toponímia urbana. Ha participat en la confecció de vídeos històrics sobre el poble, en l’elaboració de dos plànols-guia de la població i el seu terme i, també, en la realització de les revistes Lo nostre poble i CEP i altres materials d’informació i difusió sobre Santa Bàrbara.