ESTALVI ENERGÈTIC
11565
post-template-default,single,single-post,postid-11565,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

ESTALVI ENERGÈTIC

ESTALVI ENERGÈTIC

Després de rebre i enregistrar les últimes factures de 2017, podem veure amb satisfacció que la feina feta torna a donar els seus fruits, i que la despesa en electricitat de l’Ajuntament de Santa Bàrbara es torna a reduir respecte l’any anterior. Com es pot veure a la taula, la despesa en electricitat al 2017 ha caigut un 8,3 %, o el que és el mateix, 11.900 euros menys que l’any anterior. Es tracta d’un estalvi molt important, i més si tenim en compte que veníem d’un 2016 en el que ja s’havia aconseguit una reducció també important de casi 8.700 euros.

El “secret” d’aquesta millora, a més de fer un ús mesurat i raonable de les instal·lacions, ha estat la nova revisió de potències contractades, de manera que s’han continuant ajustant a les necessitats reals de cada punt de consum. Això fa que cada vegada més paguem per tenir la potència que realment necessitem, i no per una superior com passava fins ara en alguns punts. També ajuda a reduir el consum l’entrada progressiva d’il·luminació LED als carrers que van sent arranjats; es tracta encara d’una quantitat reduïda de fanals LED respecte del total, però superen ja els 50, i és una xifra que anirà incrementant-se en la mesura que es facin noves obres.

També és important destacar que l’Ajuntament de Santa Bàrbara es troba adherit al conveni entre l’ACM (Associació Catalana de Municipis) i ENDESA, la qual cosa ens permet gaudir d’uns preus del kw/h més avantatjosos, i que també rebem l’assessorament de l’Agencia d’Energia del COPATE per anar planificant les mesures d’estalvi en funció de les dades obtingudes durant l’any.

Per acabar, cal dir que el control de la despesa en electricitat és una tasca que s’ha de fer de manera continua al llarg de tot l’any, i per tant durant aquest 2018 tractarem de realitzar noves actuacions que ens ajudin a reduir-la encara més.

Santa Bàrbara, 29 de gener de 2018

Regidoria de Serveis