Ajuntament de Santa Bàrbara | NOU PÀRQUING AL SOLAR DE LES CASES VALLÉS
90772
post-template-default,single,single-post,postid-90772,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive
 

NOU PÀRQUING AL SOLAR DE LES CASES VALLÉS

NOU PÀRQUING AL SOLAR DE LES CASES VALLÉS

El passat 22 de desembre es va obrir al públic el nou pàrquing habilitat al solar de les Cases Vallés, al carrer Major 9-11. Després de l’ensorrament parcial dels edificis i l’enderroc dut a terme per la part propietària, l’Ajuntament va negociar l’adquisició del solar, havent signat la compra-venda el passat 16 de setembre per 40.865 euros + IVA.

El 30 de novembre es van iniciar els treballs per compactar el terra, i posteriorment es va procedir a formigonar tot el solar, així com una part del carrer Travessia Vallés. El resultat és un ampli espai totalment pla d’uns 400 metres quadrats, sense barreres arquitectòniques, al qual s’ha donat una lleugera pendent de manera que les aigües pluvials desemboquin al carrer Major.

S’han habilitat 14 places d’aparcament disposades en dos fileres de 7, amb espai central per poder maniobrar. Una de les places està destinada a conductors amb mobilitat reduïda.

També s’ha procedit a plantar dos arbres, que a l’estiu proporcionaran una mica d’ombra, amb un sistema de reg per degoteig, i també s’ha deixat preparada la preinstal·lació per poder col·locar una font i un sistema d’il·luminació.

Les obres han estat realitzades per l’empresa local CONSTRUCCIONS M. PÍQUER amb un pressupost inicial de 14.141,25 euros + IVA, i una ampliació posterior de 3.198,17 euros + IVA per arranjar el tram del carrer lateral, així com alguns petits treballs addicionals.

En el moment de l’apertura al públic del pàrquing, queda pendent per part d’ENDESA el trasllat de dos pals de fusta a l’interior del solar, per tal de facilitar la maniobra d’entrada i sortida dels vehicles, així con retirar els altres dos pals que queden a la vorera del carrer Major i procedir a arranjar tot el cablejat elèctric que es va deixar penjat de manera provisional després de l’enderroc. També caldrà estudiar quines millores es poden fer en el sistema d’enllumenat del pàrquing i carrers adjacents.

Es dona la circumstància que entre els dies 17 i 20 de desembre, l’artista Roc Blackblock va pintar un mural de grans dimensions a la paret mitgera, dedicat als Avantpassats Planers, la qual cosa fa que tot el conjunt tingui una especial singularitat.

Santa Bàrbara, 23 de desembre de 2020

Regidoria d’Urbanisme