Ajuntament de Santa Bàrbara | Agenda Mensual
3077
page-template-default,page,page-id-3077,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Agenda Mensual

Gener
Sant Antoni  

17 de gener

 

Una festa de gran tradició arreu de Catalunya i que també es viu amb molta intensitat a Santa Bàrbara. El diumenge posterior al 17 de gener, el poble celebra la festa amb la tradicional benedicció dels animals, el repartiment de panoli a càrrec de les pubilles, la romeria de carros, i la nit amb els cremallers i la ballada de jotes tradicionals.
Febrer

No hi han actes previstos per aquest mes.

Març

No hi han actes previstos per aquest mes.

Abril
Jornades culturals

 

La segona quinzena d’abril i la primera de maig, Santa Bàrbara celebra la primavera cultural, un ventall de possibilitats amplíssim, amb música, teatre, literatura, dansa,… qui es queda a casa amb tanta activitat?
Maig
Sant Gregori

9 de maig

 

La festa més tradicional de Santa Bàrbara es celebra el dia 9 de maig, en honor al patró Sant Gregori. T’agradarà veure:

 • La petició tradicional de les pubilles.
 • La romeria dels carros pels carrers del poble.
 • El mercat tradicional i els tallers de creació de productes d’abans.
 • El ball de jota de Santa Bàrbara.
 • El tast dels productes típics com el panoli o els pastissets.
 • Cantada de cobles.
 • Representació de llegendes i històries de Santa Bàrbara.
Juny
Jornades esportives
Al mes de juny, Santa Bàrbara es vesteix d’esport per participar en una oferta única d’activitats esportives: futbol sala, pàdel, tennis, frontó, bàsquet, natació, ciclisme, … les magnífiques instal·lacions esportives s’omplen d’esportistes que fan suar la camiseta en els primers dies d’estiu.  

 

Jornades culturals infantils
La segona quinzena de juny, Santa Bàrbara acull les jornades culturals infantils, durant aquesta setmana es duen a terme activitats culturals per als més petits. Teatre, conta contes, tallers, actuacions i una gran varietat d’activitats pensades per a que els més petits participen i s’ho passin d’allò més bé.
Juliol
Festes Majors

segona setmana de juliol

El segon cap de setmana de juliol comença la festa gran de Santa Bàrbara, deu dies de gresca sense parar. Hi destaquem:
 • Correbous: tradició arrelada a les Terres de l’Ebre i amb un gran seguiment a Santa Bàrbara, amb tardes de bous, bous capllaçats, embolats, vaquetes, exhibicions, concursos,… per als amants de la festa més autèntica de les nostres terres!
 • Àpats populars: què seria de la festa sense compartir un bon àpat amb els teus? Paella, bou estofat, esmorzars,… no et quedaràs amb gana!
 • Nits de festa: el ball, la gresca dels joves, la cursa enigmàtica, música en directe,… fins que el cos aguanti!
Agost

No hi han actes previstos per aquest mes.

Setembre
Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre

L’11 de setembre, Santa Bàrbara celebra la Diada Nacional de Catalunya o Diada de l’Onze de Setembre, festa nacional de Catalunya on es commemora anualment la darrera defensa de Barcelona l’11 de setembre de 1714. Santa Bàrbara ho celebra amb les tradicionals ofrenes florals i actes commemoratius al record i la memòria dels caiguts.
Octubre

No hi han actes previstos per aquest mes.

Novembre
La Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç

penúltim cap de setmana de novembre

Aquesta fira s’ha convertit en l’aparador principal de l’oli d’oliva de Santa Bàrbara. Una mostra anual dels millors olis amb degustació de les millors varietats i on es recupera l’essència més viva de la tradició del nostre poble. I l’entrada és gratuïta!

 • Més de seixanta expositors
 • Concursos d’all-i-oli, suc de mandarina, pelar patates, llançament d’aixada,…
 • Demostracions de preparació de terreny i plega d’olives tradicional
 • Passejades amb carros i rutes etnogràfiques
 • Tallers, xerrades, conferències,…
 • Esmorzars, degustacions, mostres gastronòmiques,…

 

Jornades gastronòmiques cuina oli d’oliva
Durant el mes de novembre i als diferents restaurants del municipi, es pot degustar la bona cuina del territori i les elaboracions més exquisides, regades sempre amb oli d’oliva que elaboren les cooperatives locals. Durant aquestes jornades es pot fer un tast de la nostra rica i elaborada cuina, perquè a Santa Bàrbara ens agrada menjar bé. Aquests restaurants, a més, participen a les jornades gastronòmiques de la cuina de l’oli d’oliva al novembre:

 

Desembre
Festa de Santa Bàrbara

4 de desembre

El 4 de desembre Santa Bàrbara celebra la festivitat de la seva patrona, dia de festa local on s’hi duen a terme diferents actes festius en honor a Santa Bàrbara.

 

Jornades nadalenques

del 4 de desembre al 6 de gener

El 4 de desembre, amb la festivitat de Santa Bàrbara, s’inicien també les jornades nadalenques, que s’allarguen fins la cavalgata dels reis mags. Durant aquestes jornades podem gaudir d’un munt d’activitats relacionades en les diferents festes tradicionals dels nadals, caga tió, tallers nadalencs, pessebre vivent i molt especialment el parc de Nadal, on als més petits poden gaudir de tallers, inflables, i una gran varietat d’activitats lúdiques i educatives.