03 nov. II TASTA LA CULTURA DE L’EBRE – ELS SABORS DE L’OLI, L’OR LÍQUID DE LA PLANA
Segona edició d’aquesta activitat de turisme experiencial per conèixer els orígens, el procés i l’elaboració de l’oli d’oliva a la Plana del Montsià, i més concretament a Santa Bàrbara. Aquest producte ha estat un dels elements més importants del municipi i ha caracteritzat, en especial des del segle XVIII els canvis socials, culturals i comercials de la mateixa localitat i així com de les altres poblacions veïnes de l’interior del Montsià i Baix Ebre. Durant el recorregut es podran visitar diferents espais, on es descriuen les tècniques agrícoles i els camps de conreu originats a partir de la colonització agrícola de l’època moderna la qual dona peu a la fundació del poble, fins a les instal·lacions on s’elabora i es distribueix aquest bé tan preuat i, finalment, es podran degustar les diferents varietats d’oli que es produeixen a Santa Bàrbara.
Es visitaran els espais següents:
- Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana
- Camps d’oliveres
- Cooperatives agrícoles de Santa Bàrbara
Les dates per poder participar a l’activitat seran:
- 19 i 26 de novembre de 2022
- 17 de desembre de 2022
- 14 i 28 de gener de 2022
El menú estarà format per una experiència turística per les planes del Montsià per conèixer la cultura tradicional vinculada a les oliveres i l’oli, amb tres “plats”:
1r Plat: Visita al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana
2n Plat: Experiència rural entre oliveres
3r Plat: Recorregut per la cooperativa i tast d’oli
Punt de trobada: Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana (Passeig de les Quatre Carreteres, 2)
Horari: Dissabtes, d’11 a 14 h
Informació: 658 998 721 / 9777 719 136 i al correu electrònic museulaplana@santabarbara.cat
Preu: 6 €
Reserves: www.ebreticket.cat
Santa Bàrbara, 2 de novembre de 2022