Escut
31008
page-template-default,page,page-id-31008,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

Escut

Descripció: L’escut oficial de Santa Bàrbara és caironat (forma establerta per la Generalitat de Catalunya a partir de 1981 per als escuts municipals oficialitzats) per timbre presenta una corona de vila (5 torres). De gules compost per un copó d’argent situat al damunt d’una torre d’argent oberta. La torre i el calze són els atributs de santa Bàrbara, la patrona de la vila.

Antecedents: Arran de l’aprovació del reglament dels símbols dels ens locals de Catalunya (decret 263/1991 de 25 de novembre), l’Ajuntament de Santa Bàrbara, en sessió plenària del 29 d’octubre de 1992, va decidir iniciar els tràmits per tal de legalitzar l’escut del municipi. Per això, en aquell moment es va aportar el material necessari per tal que la Direcció General d’Administració Local pogués presentar una proposta que representés la població i a la vegada s’adaptés a les normes heràldiques.

El 7 de juny de 1993, va tenir entrada al Registre General de l’Ajuntament la proposta demandada a l’Assessoria Heràldica i Genealogia de Catalunya.

Aprovació: El Ple de l’Ajuntament va adoptar l’acord d’aprovar l’escut municipal el 31 de març de 1994.

La resolució que dona conformitat a l’adopció de l’escut apareix al DOGC del 20 d’abril.