Llibre d’honor
31002
page-template-default,page,page-id-31002,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

Llibre d’honor

Pàgina-1

Data: Dissabte, 31 de juliol de 1982.

Personalitat que signa: M. Hble. Sr. Jordi Pujol i Soley, president de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració del Centre d’Assistència Primària de Santa Bàrbara.

Text de l’escrit: A la vila de Sta. Bàrbara, que està fent coses i coses ben fetes. Avui aquesta miniclinica, un altre dia el paviment dels carrers, més endavant una altra cosa. Que aquest esperit de superació s’estengui arreu de Catalunya. Moltes gràcies.

Pàgina-3

Data: Dimecres, 4 de maig de 1983.

Personalitat que signa: Sra. Marta Ferrusola Lladós, esposa del president de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Visita a les obres de les noves escoles.

Text de l’escrit: Encara que la meva visita és com una llambregada la faig molt gustosa doncs Santa Bàrbara s’ho mereix tot, és un Ajuntament que treballa i que fa coses pel seu poble.

Pàgina-5

Data: Dilluns, 18 de juliol de 1983.

Personalitat que signa: Excm. Sr. Vicente Valero Costa, governador civil de Tarragona.

Motiu: Assistència al XXI Homenatge a la vellesa.

Text de l’escrit: En el corazón de los llanos del Montsiá, no podía encontrarme un pueblo diferente a lo que yo pensaba: gente laboriosa, vitalista por mediterránea, pertinaz por la corriente histórica aragonesa y progresista por la catalana: Santa Bárbara, en donde los planers han sabido sacar de cada surco y de cada terrón, un puñado de riqueza. Santa Bárbara, en donde el futuro es testimonio (como respuesta garantizada de un prometedor presente) de un pasado que se cuida y se mima en sus más elementales raíces culturales.

Todo esto en síntesis perfecta, lo he podido comprobar, vivir y disfrutar hoy en el día del homenaje a nuestros mayores, dentro del programa de la Festa Major.

De corazón, planers: me habéis hecho sentirme muy feliz y emocionado, me habéis hecho sentirme en casa. Gracias.

Pàgina-7

Data: Diumenge, 18 de setembre de 1983.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Josep Gomís i Martí, president de la Diputació de Tarragona.

Motiu: Inauguració de la pavimentació dels carrers.

Text de l’escrit: A la formosa vila de Santa Bàrbara, amb motiu de la inauguració de la pavimentació dels carrers.

Que aquest esperit per fer les coses ben fetes els ajudi sempre i puguin afrontar l’esdevenidor amb fe, esperança i amor.

Pàgina-9

Data: Dissabte, 14 de juliol de 1984.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Joan Guitart i Agell, conseller d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 1984.

Text de l’escrit: A la vil

a de Santa Bàrbara i a tots els seus ciutadans en aquest dia de la Festa Major amb el desig que la població assoleix el progrés i el benestar creixent en els aspectes cultural, econòmic i social i personal. Per una millora de l’educació de l’infant, jove, adult, convençut que el progrés del poble va íntimament relacionat amb la millora de la societat de l’ensenyament i que pugui contribuir com ho ha estat fent a què tot Catalunya se sent id

entificada amb el projecte comú de recuperació de la seva identitat nacional i que camini unit pel bé de la millor societat i col·laboració civil.

Ben cordialment i un salut molt especial per l’Alcalde, els Regidors i tots els que amb el seu esforç treballen pel bé de l’estat.

Pàgina-11

Data: Diumenge, 12 d’abril de 1987.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Joan Guitart i Agell, conseller d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració de les Escoles de Santa Bàrbara.

Text de l’escrit: En la diada de la inauguració de les noves escoles, amb el desig que l’ensenyament i la cultura presideixi, amb la prosperitat i el futur de Santa Bàrbara.

Pàgina-13

Data: Dissabte, 18 de juliol de 1987.

Personalitat que signa: Excm. Sr. Josep Maldonado i Gili, delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 1987.

Text de l’escrit: Avui en Festes Majors a Santa Bàrbara. Desitjo a tots els planers una bona Festa Major i un futur pròsper per al vostre poble.

Pàgina-15

Data: Diumenge, 1 de maig de 1988.

Personalitat que signa: M. Hble. Sr. Jordi Pujol i Soley, president de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Constitució de les Comunitats de Regants del Canal Xerta-riu Sénia.

Text de l’escrit: Celebrem una festa bonica i esperançadora, la de la constitució de les Comunitats de Regants del Canal Xerta-riu Sénia. Espero que un dia no massa llunyà en poden fer una altra, més bonica i exaltant en encara, la de l’arribada de l’aigua a les terres fèrtils i assedegades dels pobles del Nord del Montsià.

Pàgina-17

Data: Diumenge, 4 de desembre de 1988.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Joan Maria Pujals Vallvé, president de la diputació de Tarragona.

Motiu: Celebració del Mil·lenari de Catalunya i inauguració del nou pou per a reforç de l’abastiment d’aigua potable de la població.

Text de l’escrit: Als bons amics de Santa Bàrbara i al seu dinàmic alcalde, per tal com treballen a fons pel progrés individual i col·lectiu de la seva vila i del Montsià. Per molts anys!

Pàgina-19

Data: Divendres, 21 de juliol de 1989.

Personalitat que signa: Excm. Sr. Ramón Sánchez Ramón, governador civil de Tarragona.

Motiu: Presidència de l’homenatge a la vellesa 1989.

Text de l’escrit: Si varias veces en pueblos diversos me habían ofrecido el libro de firmas, nunca rodeado de “pubillas”, nunca en tan excelente compañía. Seguro que pueblo que tan bien acoge es pueblo alegre y al que le gusta la vida. Si me llevo de aquí tan sólo un poco de ello, me llevaré el mejor de los regalos. ¡Buenas fiestas!

Pàgina-21

Data: Diumenge, 11 de novembre de 2018

Personalitat que signa: M. Hble. Sr. Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Visita oficial i entrega de la medalla centenària a  la Sra. Adela Cardona Lleixà.

Text de l’escrit: Al poble de Santa Bàrbara, enmig de les estimades Terres de l’Ebre.

Que la passió, el coratge i el projecte de les Terres de l’Ebre, ens ajudin a la resta del país.

L’Ebre no separa res; ho uneix tot. I és centre del país. Que cada català pugui tirar endavant el seu projecte de vida personal i professional des de qualsevol part del país. És el nostre compromís.

Amb un record emocionat pels nostres presos polítics a exiliats. No ens aturarem fins que siguin lliures.

Pàgina-2

Data: Diumenge, 1 de maig de 1983.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Joan Ràfols Esteve, director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració de la rehabilitació de l’edifici de l’Ajuntament.

Text de l’escrit: Amb motiu de la inauguració de l’edifici de l’Ajuntament, rehabilitat amb col·laboració de la Direcció General d’Arquitectura de la Generalitat, col·laboració de la que ens sentim orgullosos.

Pàgina-4

Data: Dissabte, 16 de juliol de 1983.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Francesc Codina i Castillo, director general de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 1983.

Text de l’escrit: Ha estat un honor per a un esser el pregoner de la Festa Major de Santa Bàrbara del present any.

Desitjo a Santa Bàrbara lo millor i al seu Ajuntament els majors èxits pel bé del poble i dels planers.

Pàgina-6

Data: Divendres, 22 de juliol de 1983.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Josep Laporte i Salas, conseller del departament de sanitat i seguretat social de la Generalitat.

Motiu: Col·locació primera pedra Llar de Jubilats de Santa Bàrbara.

Text de l’escrit: Amb les meves felicitacions per l’Ajuntament de Santa Bàrbara per la seva excel·lent iniciativa de construir una residència junt amb un Casal d’Avis. Es una gran satisfacció per a nosaltres el fet de poder col·laborar en una obra com aquesta de la que avui posem la primera pedra.

Pàgina-8

Data: Dimarts, 10 de juliol de 1984.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Xavier Bigatà Ribé, conseller de política territorial obres públiques.

Motiu: Petició del projecte de circumval·lació 4 carreteres

Text de l’escrit: A la vila de Santa Bàrbara i a tots els seus homes i dones. Una millora en la comunicació per carretera és un bon instrument de millorament de la qualitat de vida de tots, però mai ha d’esser un element de pertorbació pels seus ciutadans. Farem tot allò que calgui per Santa Bàrbara, per la seva tranquil·litat i el benestar de tots els seus veïns.

Pàgina-10

Data: Dissabte, 30 de novembre de 1985.

Personalitat que signa: M. Hble. Sr. Jordi Pujol i Soley, president de la Generalitat de Catalunya i Sra. Marta Ferrusola Lladós, esposa del president de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Visita i presentació dels plànols del futur Col·legi Públic “Jaume Balmes”, i visita a la “Societat Agrària de Transformació”, a la “Cooperativa Agrícola Sant Gregori”, a la nova industria “Kanase España S.A.” i a la “TOAR S.A”.

Text de l’escrit: Un cop més celebro poder comprovar l’esperit d’iniciativa i de superació, així com adhesió institucional caracteritza Sta. Bàrbara. Que per molts anys segueixi donant aquest bon exemple.

Pàgina-12

Data: Dissabte, 09 de maig de 1987.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Josep Laporte i Salas, conseller del departament de sanitat i seguretat social de la Generalitat.

Motiu: Inauguració del Centre de Dia “Verge de Montserrat”

Text de l’escrit: Celebro molt venir a Santa Bàrbara amb motiu de la inauguració del Centre de Dia “Verge de Montserrat”. Estic segur que resultarà molt útil per les persones que, després d’una vida de treball han arribat a l’edat que poden portar bones estones de conversa i entreteniment en locals tan esplèndids com aquest. Que per molts anys l’Ajuntament de Santa Bàrbara pugui seguir engegant iniciatives com aquesta.

Pàgina-14

Data: Dimarts, 23 de febrer de 1988.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Xavier Bigatà Ribé, conseller de política territorial i obres públiques.

Motiu: Presentació de l’estudi de viabilitat econòmica del Canal Xerta-Sènia.

Text de l’escrit: Avui a Santa Bàrbara, hem presentat l’estudi de viabilitat econòmica del Canal Xerta-Sénia. Una esperança sentida que gràcies a la col·laboració de tots aviat serà una realitat. Que tots els presents ho puguin veure. Per molts anys!

Pàgina-16

Data: Dissabte, 16 de juliol de 1988.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Josep Lluís Vilaseca i Guasch, secretari general d’Esports de la Generalitat.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 1988.

Text de l’escrit: Com pregoner de les festes d’enguany molt em complau manifestar a la població de Sta. Bàrbara la meva satisfacció al poguer participar en aquesta diada de joia per la ciutadania, tot esperant que en l’avenir es puguin fer coses esportives en les que la secretaria general de l’Esport hi participi.

Pàgina-18

Data: Dissabte, 15 de juliol de 1989.

Personalitat que signa: Sr. Antoni Paradell i Ferrer, gerent de l’Institut Català del Sòl.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 1989.

Text de l’escrit: Record de la meva estada a Santa Bàrbara amb motiu de la Festa Major de 1989. El meu agraïment al Sr. Alcalde, corporació i tots els veïns.

El Sr. Alcalde diu que vol el polígon industrial. Jo també.

Pàgina-20

Data: Dissabte, 21 d’octubre de 1989.

Personalitat que signa: M. Hble. Sr. Jordi Pujol i Soley, president de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Primera pedra a la Zona d’Esbarjo al costat de l’Estadi Municipal.

Text de l’escrit: Ja és el quart cop que com a President visito Sta. Bàrbara. Sempre hi he trobat un bon esperit, constructiu i il·lusionat. Que el sapigue mantenir i que entre tots sapiguem ajudar aquesta vila a anar assolint tot els seus objectius.

Pàgina-22

Data: Divendres, 16 de novembre de 2018

Personalitat que signa: Sra. Marina Soler Villarroya, secretaria de la Denominació d’Origen Protegida Oli del Baix Ebre-Montsià i tècnica de l’associació de cooperatives de l’oli ACOBEM.

Motiu: Inauguració de la XXII Fira de l’Oli Novell dels Cítrics i del Comerç de Santa Bàrbara.

Text de l’escrit: És un honor per a mi el signar en aquest llibre amb motiu de la 22a Fira de l’Oli dels cítrics i del comerç.

El caràcter planer està marcat pel treball, l’esforç i la constància, tres pilars bàsics del món agrari. És per això que el nostre oli ha fet un gran recorregut en podem estar orgullosos i hem de continuar treballant per donar-li el valor afegit que es mereix.

Moltes gràcies.

Pàgina-21

Data: Dissabte, 14 de juliol de 1990.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Joan Antoni Solans i Huguet, director general d’urbanisme de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 1990.

Text de l’escrit: Agraeixo a l’ajuntament de Santa Bàrbara la gentilesa de trobar-me amb ells, el dia de la festa major, que serà data pel reforçament industrial de la vila.

Bona festa major 1990.

Pàgina-23

Data: Dissabte, 13 de juliol de 1991.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Josep Gomís i Martí, conseller de governació de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 1991.

Text de l’escrit: Als bons amics de Santa Bàrbara, amb motiu de la seva Festa Major 1991. Que aquesta diada, suposi una fita més del vostre progrés individual i col·lectiu. Heu estat sempre exemple del “bon fer” que aquest esperit us acompanyi sempre.

Per molts anys.

Pàgina-25

Data: Dissabte, 11 de juliol de 1992.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Joan Maria Roig i Grau, alcalde d’Amposta, president del Consell Comarcal del Montsià i diputat al Parlament de Catalunya.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 1992.

Text de l’escrit: Amb el meu agraïment a l’ajuntament de Santa Bàrbara per la invitació a ser el pregoner de la Festa Major.

Les meves arrels planeres li abonen una dimensió especial a aquest acte.

Tan debò Santa Bàrbara faci realitat un futur que s’endevina ple de projectes i esperances.

Molt agraït.

Pàgina-27

Data: Dissabte, 23 de gener de 1993.

Personalitat que signa: Excma. Sra. Joaquima Alemany Roca, senadora per Barcelona i vicepresidenta de l’Institut Català de la Dona.

Motiu: Inauguració de la nova seu de mestresses de casa “Dones Planeres”.

Text de l’escrit: A l’Ajuntament de Santa Bàrbara en el dia de la inauguració de la nova seu de mestresses de casa “Dones Planeres”, la participació de les dones en la nostra societat i el nostre país és un fet avui. Encoratjo a l’associació i a l’ajuntament a treballar plegats per construir una societat més justa i solidaria.

Pàgina-29

Data: Divendres, 23 de juliol de 1993.

Personalitat que signa: Excm. i Rvdm. Sr. Lluís Martínez i Sistach, bisbe de Tortosa.

Motiu: Presidència de l’homenatge a la vellesa 1993.

Text de l’escrit: Participo amb goig a aquesta entranyable festa d’homenatge a la vellesa aquí a la ciutat sempre estimada de Santa Bàrbara, tot desitjant que els nostres vellets i velletes siguin sempre estimats, servits i respectats, per tot el que són, per tot el que han fet al servei del poble i dels germans.

Pàgina-31

Data: Divendres, 22 de juliol de 1994.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Antoni Comas i Baldellou, conseller de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Presidència de l’homenatge a la vellesa 1994.

Text de l’escrit: Al visitar la vila de Santa Bàrbara, com a Conseller de la Generalitat de Catalunya, en el dia d’homenatge a la Gent Gran, dins dels actes de la Festa Major de 1994, voldria manifestar el desig d’assolir una eficaç col·laboració entre el Departament de Benestar Social que dirigeixo i l’Ajuntament de Santa Bàrbara a fi d’aconseguir una vila millor, dins d’una Catalunya cada vegada més forta, justa i convencional.

Pàgina-33

Data: Dissabte, 13 de juliol de 1996.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Davino Ribeiro Decena, cònsol adjunt del Brasil.

Motiu: Exposició Minerals del Brasil, Joies de la Natura.

Text de l’escrit: Al señor José Bertomeu Canalda, que tan amable me ha invitado a las Fiestas Mayores de la encantadora ciudad de Santa Bárbara, al señor Valls, cuya iniciativa de hacer una exposición “Minerales del Brasil” es sin duda una clara demostración de las excelentes relaciones entre i país y Cataluña, y a todos los organizadores de este grandioso evento, deseo mis afectuosos recuerdos de los momentos de alegría y de amistad aquí vividos.

Pàgina-35

Data: Dissabte, 12 de juliol de 1997.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Josep Mariné i Grau, president de la Diputació de Tarragona.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 1997.

Text de l’escrit: Com a pregoner de la Festa Major de 1997, voldria començar aquesta dedicatòria l’escriptor Francesc Gras i Elias l’any 1907 escrivia entre altres coses de Santa Bàrbara: “Es una de las villas más modernas de España”.

Això no s’ho inventava pas l’escriptor. L’escriptor sabia prou d’història per a certificar-ho i nosaltres, quan gairebé ha passat un segle d’aquella afirmació i encara en sabeu més, i  ho podem certificar-ho de nou.

En aquesta Festa Major desitjo un futur on l’harmonia de les bones relacions i del progrés intel·ligent i racional, servis per a seguir construint un país en la mesura de tothom, amable, proporcional, diversificat, culte, treballador i solidari.

Bona Festa Major.

Pàgina-37

Data: Dimecres, 22 d’abril de 1998.

Personalitat que signa: Il·lma. Sra. Rosa Maria Pujol i Galobart, secretaria general de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració del Punt d’Informació Juvenil Planer.

Text de l’escrit: Amb el millor desig que les polítiques de joventut i el Punt d’Informació que avui iniciem, siguin una realitat dinàmica i efectiva.

Pàgina-39

Data: Dissabte, 10 de juliol de 1999.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Pere Sust Sagau, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 1999.

Text de l’escrit: En la meva primera visita a Santa Bàrbara amb motiu de la Festa Major a fi d’actuar com a pregoner, tot essent un honor poder conèixer la realitat de la Vila, conviure amb tots els vilatans i planificar noves actuacions de col·laboració en la vessant de l’esport, que és en definitiva el càrrec i el servei que des de la Generalitat de Catalunya tinc encarregat a favor del nostre país.

Desitjar que aquest esforç de tots tingui el premi del progrés i l’empenta que volem per Santa Bàrbara.

Per molts anys.

Pàgina-22

Data: Diumenge, 27 d’abril de 1991.

Personalitat que signa: Sr. Josep Maldonado i Gili, diputat provincial de Tarragona (Comissió d’Esports).

Motiu: Inauguració de les piscines municipals.

Text de l’escrit: Als bons amics de Sta. Bàrbara en el dia joiós de la inauguració de les piscines que esperem siguin ben aprofitades per l’esport local, comarcal i català.

Enhorabona.

Pàgina-24

Data: Dimecres, 4 de desembre de 1991.

Personalitat que signa: Excm. i Rvdm. Sr. Lluís Martínez i Sistach, bisbe de Tortosa.

Motiu: 4 de desembre, festa de la patrona de la població.

Text de l’escrit: Amb goig he visitat aquest estimat municipi de Santa Bàrbara, amb motiu de la seva festa patronal i amb molta satisfacció signo aquest Llibre de la Casa Pastoral. Tot agraint l’acolliment que el Sr. Alcalde i Consistori m’han atorgat i tot desitjant que tota llur dedicació sigui en bé de la oració humana i espiritual de tots els estimats habitants de Santa Bàrbara.

Pàgina-26

Data: Dijous, 16 de juliol de 1992.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Joan Vallvé i Ribera, conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Motiu: Visita a la SAT Montsià.

Text de l’escrit: A l’Ajuntament de Santa Bàrbara amb motiu de la visita a la SAT Montsià que representa la voluntat d’agrupar-se per millorar la producció i la comercialització de l’oli de la comarca. Amb el desig que els agricultors d’avui, seguint l’exemple dels seus avantpassats s’uneixin per treballar millor i amb una perspectiva de futur.

Pàgina-28

Data: Dissabte, 17 de juliol de 1993.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Joan Maria Pujals Vallvé, conseller d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 1993.

Text de l’escrit: Als bons amics de Santa Bàrbara i als membres de la corporació municipal, en escaiença de la seva festa major d’estiu. Que per molts anys els planers sàpiguen conjugar la fidelitat a la terra i al país amb la il·lusió i l’engrescament per assolir un futur més pròsper i lliure.

Ben afectuosament.

Pàgina-30

Data: Dissabte, 16 de juliol de 1994.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Antoni Subirà i Claus, conseller d’Indústria i Energia de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 1994.

Text de l’escrit: He tingut l’honor de visitar Santa Bàrbara per primera vegada en ocasió de la Festa Major i de fer-ne el Pregó.

El meu encoratjament a aquesta vila i al seu Ajuntament.

Pàgina-32

Data: Dissabte, 15 de juliol de 1995.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Lluís Alegre i Selga, conseller de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 1995.

Text de l’escrit: Amb agraïment per l’excel·lent acollida que m’han atorgat, tot reconeixent la tasca feta per millorar i enfortir les diferents activitats econòmiques i socials. Tot encoratjant-vos a treballar amb força i il·lusió.

Enhorabona per aquesta nova Festa Major.

Cordialment.

Pàgina-34

Data: Dissabte, 13 de juliol de 1996.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Artur Mas i Gavarró, conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 1996.

Text de l’escrit: Avui torna a ser dia de Festa Major a Santa Bàrbara. Un any més, per uns dies, la festa pren el relleu de la feina.

Santa Bàrbara és un exemple de població feta a si mateixa, però alhora de col·lectivitat que sap que l’esforç de tots és el que fa prosperar la vila i la seva gent.

Que per molts anys seguiu treballant pel progrés de tot Catalunya.

Pàgina-36

Data: Dissabte, 14 de març de 1998.

Personalitat que signa: Excm. i Rvdm. Sr. Xavier Salinas i Vinyals, bisbe de Tortosa.

Motiu: Primera visita del nou bisbe de la diòcesi de Tortosa aprofitant les confirmacions al municipi.

Text de l’escrit: Amb el meu testimoni de respecte i fraternitat en la primera visita al poble de Sta. Bàrbara.

 

 

 

 

Data: Dijous,19 de novembre de 1998.

Personalitat que signa: Sr. Pere Godall i Gandia, president provincial de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41.

Motiu: Trobada de la Lleva del Biberó-41 a Tortosa. Visita a Santa Bàrbara.

Text de l’escrit: En nom meu i de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41 les més expressives gràcies per el suport de la població i del seu Alcalde, ja que amb motiu de la Trobada del dia d’avui, tot han sigut felicitacions i atencions per part de tothom.

Pàgina-38

Data: Dissabte, 16 de gener de 1999.

Personalitat que signa: M. Hble. Sr. Jordi Pujol i Soley, president de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració IES “Les Planes” de Santa Bàrbara.

Text de l’escrit: La continuïtat en l’acció al servei del poble i la coherència amb que aquesta acció es du a terme, donen credibilitat a l’ambició de futur i a la il·lusió de Sta. Bàrbara. Felicitats.

 

 

 

 

Data: Dissabte, 16 de gener de 1999.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Josep Bertomeu Canalda, alcalde de Santa Bàrbara.

Motiu: Inauguració IES “Les Planes” de Santa Bàrbara

Text de l’escrit: Inauguració IES “Les Planes” de Santa Bàrbara

Pàgina-40

Data: Divendres, 26 de novembre de 1999.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Salvador Pallarès Brull, vicepresident de la Diputació de Tarragona i alcalde del Perelló.

Motiu: Inauguració de la III Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç.

Text de l’escrit: Estem finalitzant el segle XX, Santa Bàrbara és un important punt de referencia dintre de la història i la cultura de les nostres terres. També és un important reflex del futur. El meu desig és que el progrés continuï.

Agraeixo a l’alcalde Sr. Joaquim Martí i la seva corporació, la invitació a la inauguració d’aquesta fira de l’oli i multisectorial.

Pàgina-41

Data: Divendres, 28 d’abril de 2000.

Personalitat que signa: Sr. Joan Aregio Navarro, vicepresident de la Diputació de Tarragona.

Motiu: Inauguració de les IX Jornades Culturals de Santa Bàrbara.

Text de l’escrit: En ocasió de la inauguració de les IX Jornades Culturals de Santa Bàrbara. És per mi una satisfacció poder compartir amb vosaltres aquests moments. Que per molts anys, a Santa Bàrbara poder seguir en totes aquestes activitats que tant diuen d’un poble.

Agraït.

Pàgina-43

Data: Divendres, 17 de novembre de 2000.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Josep Grau i Serís, conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Motiu: Inauguració de la IV Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç.

Text de l’escrit: En la inauguració de la IV Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç vull saludar des d’aquest llibre d’honor del municipi, a tota la població per transmetre el missatge de col·laboració des del departament d’Agricultura del Govern de Catalunya, hem passat moments difícils les últimes setmanes, malgrat tot amb l’esforç i l’esperit de lluita ens en sortirem entre tots, administracions i conciutadans.

Amb tota cordialitat i respecte.

Pàgina-45

Data: Divendres, 23 de novembre de 2001.

Personalitat que signa: Excm. Sr. Francesc Sancho i Serena, delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre.

Motiu: Inauguració de la V Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç.

Text de l’escrit: Amb motiu de la cinquena edició de la Fira de l’oli Novell, dels Cítrics i del Comerç, així com les IV Jornades Gastronòmiques. Any 2001, any d’iniciatives i esperances a Sta. Bàrbara i a les Terres de l’Ebre. Felicitats.

Pàgina-47

Data: Divendres, 15 de febrer de 2002.

Personalitat que signa: Hble. Sra. Núria de Gispert i Català, consellera de Governació de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració del Centre Musical “Els Flarets” / Inauguració urbanització passeig de les Escoles.

Text de l’escrit: És per a mi una satisfacció ser-hi avui a la vil·la de Sta. Bàrbara per inaugurar dues obres molt importants des del punt de vista de la qualitat de vida dels veïns de Sta. Bàrbara com des del punt de vista de conservació de les seves tradicions culturals.

El meu desig a l’Alcalde i tot el consistori perquè Sta. Bàrbara continuï essent un municipi amb il·lusió, empenta i de qualitat.

Amb tota cordialitat.

Pàgina-49

Data: Divendres, 22 de novembre de 2002.

Personalitat que signa: Sr. Josep Francesc Ramón i Ferré, delegat territorial a les Terres de l’Ebre del departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració de la VI Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç.

Text de l’escrit: A les portes d’un món cada cop més globalitzat on productes de tota mena, principalment agraris no tindran fronteres, cal apostar de forma clara per la diferenciació, la qualitat, la promoció dels nostres productes per garantir el futur del món agrari a les nostres comarques. La Fira de l’Oli Novell i dels Cítrics a Santa Bàrbara, és un clar exponent de promoció, cal doncs seguir en aquesta línia, felicitats.

Pàgina-51

Data: Dimecres, 9 d’abril de 2003.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Josep Maldonado i Gili, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Primera pedra del Pavelló Municipal.

Text de l’escrit: Avui torno a Santa Bàrbara, ara com secretari general de l’Esport català, per posar la 1era pedra del futur Pavelló, espero que sigui una bona eina per la formació i per la competició esportiva dels veïns del nostre poble.

Moltes felicitats!

Pàgina-53

Data: Dissabte, 12 de juliol de 2003.

Personalitat que signa: Sr. José Miguel Cid Espuny, tècnic a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 2003.

Text de l’escrit: A l’Ajuntament de Santa Bàrbara, el meu poble, amb motiu de la meva visita com a pregoner de la Festa Major d’enguany, en que celebrem el 175è Aniversari de la nostra independència com a poble, amb tot el meu afecte i desitjant que les persones que en cada moment estiguin al davant del consistori no perdin la il·lusió de fer coses.

Pàgina-55

Data: Divendres, 16 d’abril de 2004.

Personalitat que signa: Sr. Antoni Sabaté Ibarz, director dels Serveis Territorials del departament de Cultura de les Terres de l’Ebre de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració de les XIII Jornades Culturals.

Text de l’escrit: Segurament que ja abans del 9 de maig de 1828, les planeres i els planers ja s’agrupaven i tenien la capacitat d’associar-se en el millor sentit de la paraula.

Per això no ens pot sorprendre el nodrit teixit associatiu cívic i cultural que avui té Santa Bàrbara.

Ells són el motor, juntament amb l’Ajuntament, de l’important treball cultural que es du a terme i que es reflexa en les jornades culturals.

Us encoratjo a que continuéssiu endavant i us agraeixo compartir amb vosaltres uns moments de la vostra convivència.

Pàgina-57

Data: Divendres, 19 de novembre de 2004.

Personalitat que signa: Sr. Antonio Espanya Forcadell, director dels Serveis Territorials del departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de les Terres de l’Ebre de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració de la VIII Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç.

Text de l’escrit: És un plaer per mi, inaugurar la 8a Fira de l’oli, dels cítrics i del comerç de Santa Bàrbara. El vostre poble és la capital indiscutible de l’oli de les Terres de l’Ebre, tal i com ho demostra la presència de dues cooperatives i el certamen anual que realitzen.

L’oli element essencial de la dieta mediterrània és un producte extraordinari que des del sector productiu i el DARP hem de fer arribar als mercats més exigents de les seves grans qualitats.

Des del DARP trobareu tota la complicitat necessària perquè això sigui així, a l’igual que en tots en els projectes de millora agrícola que des de Santa Bàrbara ens plantegeu i vagin en la línia de millora la qualitat i la renda dels pagesos.

Ànims i bona Fira 2004.

Pàgina-59

Data: Divendres, 3 de juny de 2005.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Carles Solà i Ferrando, conseller del departament d’universitats, recerca i societat de la informació de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració Infocentre.

Text de l’escrit: A l’Ajuntament i la ciutadania de Santa Bàrbara en un dia on constatem l’aposta per construir un futur millor, amb atenció a les persones i alhora, fent ús de les noves tecnologies de la informació i la de comunicació, amb un telecentre que és model i exemple. Amb tota la meva estimació com a originari del país que comença ací a la vora.

Pàgina-61

Data: Dijous, 27 octubre, 2005.

Personalitat que signa: Hble. Sra. Marina Geli i Fàbrega, consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Primera pedra del nou Centre de Salut.

Text de l’escrit: És per a mi un honor compartir amb l’ajuntament de Santa Bàrbara la millora de la qualitat del sistema de salut amb la construcció del nou centre de salut.

Però també Santa Bàrbara és el municipi a on tots els alcaldes i alcaldesses del Montsià i Baix Ebre han acordat governar junts el sistema sanitari.

La descentralització, el poder territorial s’ha de predicar i sobretot fer.

Pàgina-63

Data: Divendres, 18 de novembre de 2005.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Antoni Siurana i Zaragoza, conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració de la IX Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç.

Text de l’escrit: És un honor signar en aquest llibre de persones que han visitat l’Ajuntament, avui al participar en la Fira de Sta. Bàrbara, vull expressar el meu  compromís amb el món rural, el seu desenvolupament i el progrés de la gent que de l’activitat agrària en viu.

Cordialment.

Pàgina-65

Data: Diumenge, 23 d’abril de 2006.

Personalitat que signa: Sr. Vicenç Villatoro i Lamolla, periodista i escriptor.

Motiu: Inauguració de les XV Jornades Culturals.

Text de l’escrit: Moltes gràcies a l’Ajuntament de Santa Bàrbara per la invitació a inaugurar les Jornades Culturals i moltes felicitats per la vitalitat associativa i cívica que aquestes jornades acrediten. La cultura com a formació, com a participació i com a consum no és tan sols una eina d’enriquiment moral, de les persones, sinó també una forma de vertebrar les comunitats. Per molts anys.

Pàgina-67

Data: Dissabte, 08 de juliol de 2006.

Personalitat que signa: M. Hble. Sr. Jordi Pujol i Soley, expresident de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 2006.

Text de l’escrit: Torno a Sta. Bàrbara, aquest cop no com a President de Catalunya, sinó com a pregoner de la Festa Major. És també un bon motiu, perquè que et convidin a fer de pregoner és una deferència un signe d’amistat que agraeixo.

Mirant el que vaig escriure el primer cop que vaig venir com a President, l’any 1982, veig que Sta. Bàrbara segueix tenint esperit d’iniciativa, confiança i il·lusió.

Que Déu us ho conservi!

Cordialment.

Pàgina-69

Data: Divendres, 17 de novembre de 2006.

Personalitat que signa: Sr. Josep Riera i Porta, excoordinador nacional del Sindicat Agrari Unió de Pagesos.

Motiu: Inauguració de la X Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç.

Text de l’escrit: M’heu convidat a fer el pregó de la Fira de l’Oli, en aquest desè aniversari.

És un plaer i aprofito per desitjar-vos que sigui per molts anys.

Les Fires i els mercats serveixen per identificar els pobles i els territoris en la seva diversitat i riquesa econòmica i cultural.

Aquests primers 10 anys signifiquen i manifesten la voluntat de fer història.

Penseu que amb aquesta i altres actuacions esteu contribuint a fer un país més pròsper, més lliure i més democràtic.

Pàgina-71

Data: Divendres, 11 de maig de 2007.

Personalitat que signa: Sr. Victor Gimeno Sanz, director territorial del departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració del nou dipòsit d’aigua potable.

Text de l’escrit: En una primavera plujosa, he de fer un reconeixement als veïns i veïnes de Santa Bàrbara, pel seu compromís en els últims anys en la aplicació efectiva de la nova cultura de l’aigua, que a la plana de la Galera ha començat a plantejar problemes de qualitat, i l’Ajuntament s’ha implicat seriosament en les tasques per garantir no sols aquesta qualitat, sinó també la disponibilitat i la sensibilització ciutadana.

Per molts anys el nou dipòsit que avui inaugurem.

Pàgina-73

Data: Dissabte, 02 de juny de 2007.

Personalitat que signa: Hble. Sra. Marina Geli i Fàbrega, consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració del nou Centre de Salut.

Text de l’escrit: Torno a Santa Bàrbara en visita institucional per tercera vegada.

L’octubre del 2005 assentàvem les bases pel futur sanitari del Montsià i Baix Ebre amb tots els alcaldes i alcaldesses i també imaginàvem el nou Centre de Salut.

El mes de maig 2006 visitàvem les obres del nou Centre de Salut.

Avui, un xic més tard de la candelera, torno per obrir les portes del nou centre.

Pensar junts, generar confiança i les dignifico i dono el mèrit a la política.

Generalitat i ajuntaments junts.

Pàgina-75

Data: Dimarts, 07 d’agost de 2007.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Joaquim Llena Cortina, conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració ampliació de la Cooperativa Agrícola del Camp.

Text de l’escrit: Enmig de dos grans espais naturals: els Ports i el Delta, la situació de Santa Bàrbara és immillorable.

A més a més, amb esforç, treball i esperit de cooperació, m’heu demostrat que l’agricultura pot continuar sent un dels pilars bàsics de la vostra economia.

Us animo a continuar treballant per millorar el vostre dinamisme econòmic i en definitiva millorant  la qualitat vida dels vostres ciutadans i ciutadanes.

Pàgina-77

Data: Divendres, 18 d’abril de 2008.

Personalitat que signa: Sr. Àlex Farnós Bel, director Museu Comarcal del Montsià.

Motiu: Inauguració de les XVII Jornades Culturals.

Text de l’escrit: En motiu de la inauguració de les XVII Jornades Culturals a Sta. Bàrbara, agrair a l’Ajuntament la col·laboració amb el Museu Comarcal del Montsià i posar-me a la seva disposició amb l’esperança de poder contribuir plegats a fer del Centre d’Interpretació de la Plana una realitat amb la col·laboració de les entitats locals i de tot el poble de Sta. Bàrbara.

Felicitats per l’activitat cultural i per la iniciativa del Centre d’Interpretació que ha de contribuir a que Santa Bàrbara esdevingui encara més capital de les Planes del Montsià.

Pàgina-79

Data: Divendres, 21 de novembre de 2008.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Jordi Ausàs i Coll, conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració de la XII Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç.

Text de l’escrit: És una satisfacció signar el llibre d’honor de l’Ajuntament en la meva primera visita oficial a Santa Bàrbara el dia de la inauguració de la Fira de l’Oli Jove.

Encoratjo a l’alcalde i tota la corporació municipal a continuar la tasca de cohesió i vertebració del municipi amb més serveis i més equipaments per a tothom.

Santa Bàrbara és important pel model de país que volem, ben cohesionat i ben equilibrat. Una Catalunya moderna i ambiciosa que figuri en els mapes polítics d’Europa amb el seu propi color.

Pàgina-81

Data: Dissabte, 11 de juliol de 2009.

Personalitat que signa: Dr. Josep Salvador Bayarri, dirigent de la unitat d’Urologia de la Fundació Puigvert de Barcelona.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 2009.

Text de l’escrit: És un honor ser enguany el Pregoner de les Festes 2009. Pel futur d’aquesta magnífica vila.

Pàgina-83

Data: Diumenge, 13 de desembre de 2009.

Personalitat que signa: Excm. i Rvdm. Sr. Xavier Salinas i Vinyals, bisbe de Tortosa.

Motiu: Inauguració del Nou Centre Parroquial.

Text de l’escrit: En aquest dia, davant la proximitat del Nadal, inicia el seu camí el nou Centre Parroquial, una iniciativa oberta a totes les famílies, als nens i joves, amb una proposta de convivència i formació. És una manera de contribuir al bé comú del poble de Santa Bàrbara.

Aprofito per expressar, una vegada més, el testimoni de reconeixement al poble de Sta. Bàrbara, al seu Ajuntament per la acogida d’iniciatives com aquesta que avui inaugurem.

Pàgina-42

Data: Dissabte, 15 de juliol de 2000.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Eduard Rius i Pey, conseller de Sanitat i Seguretat Social.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 2000.

Text de l’escrit: Salutació molt cordial a l’Ajuntament de Santa Bàrbara amb motiu de la Festa Major de l’any 2000 amb el meu agraïment per haver estat escollit pregoner d’enguany i el meu desig de prosperitat pels anys venidors.

Bona Festa Major i bona salut.

Pàgina-44

Data: Dissabte, 14 de juliol de 2001.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Felip Puig i Godes, conseller de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 2001.

Text de l’escrit: Amb motiu de la Festa Major d’enguany, em plau tornar a visitar l’Ajuntament de Santa Bàrbara, en la meva condició de Pregoner de la Festa.

Vull agrair l’amabilitat, i la valentia, de la vostra invitació, i manifesto el meu compromís de continuar col·laborant amb el consistori amb l’objectiu de contribuir al progrés i al benestar de la gent del poble.

Bona Festa Major!

Pàgina-46

Data: Dissabte, 26 de gener de 2002.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Josep Mariné i Grau, president de la Diputació de Tarragona.

Motiu: Inauguració II fase ctra. Santa Bàrbara – La Sénia – Mas de Barberans.

Text de l’escrit: Avui és un dia important per S. Bàrbara. Com també per la comarca del Montsià per la inauguració de la segona fase de la carretera que uneix Sta. Bàrbara i la Sènia. També en aquesta inauguració coincideix que en molts pocs anys s’inaugura una nova circumval·lació d’aquesta vila. I això vol dir que el poble creix i que fa progrés.

Felicitats a tots.

Pàgina-48

Data: Dissabte, 13 de juliol de 2002.

Personalitat que signa: Dr. Sr. Roger Pla Farnós, Institut Català d’Oncologia.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 2002.

Text de l’escrit: És per a mi un gran honor poder escriure en aquest llibre, no obstant i no és formalitat dir que gran part del que sóc, ho dec a la gent d’aquest poble.

Poble que mai oblido mai oblido ni crec que pugui passar sense tenir-lo al cor.

Moltes gràcies.

Pàgina-50

Data: Divendres, 21 de febrer de 2003.

Personalitat que signa: Excm. i Rvdm. Sr. Xavier Salinas i Vinyals, bisbe de Tortosa.

Motiu: Visita pastoral.

Text de l’escrit: Amb motiu de la Visita Pastoral vull manifestar el meu reconeixement al Poble de Sta. Bàrbara i al seu Ajuntament. Prego a Déu us doni encert per fer d’aquest poble una família acollidora i justa.

Pàgina-52

Data: Divendres, 11 d’abril de 2003.

Personalitat que signa: Sr. Josep Sebastià Cid Català, coordinador territorial de Cultura a Tarragona de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració XII Jornades Culturals – Actes  175è Aniversari del municipi.

Text de l’escrit: Agraeixo a l’ajuntament, al poble de Santa Bàrbara aquesta invitació amb motiu del 175è aniversari del municipi, un poble jove d’arrel mil·lenària que és també, una mica el meu poble.

Felicitats, que per molts anys tingueu l’empenta necessària perquè arrelats en el passat emprengueu amb il·lusió el camí del futur.

Pàgina-54

Data: Divendres, 21 de novembre de 2003.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Joan Aregio Navarro, president de la Diputació de Tarragona.

Motiu: Inauguració de la VII Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç i Inauguració obres de remodelació del carrer Major.

Text de l’escrit: Avui torno a Santa Bàrbara en ocasió de la inauguració del carrer Major i de la Fira de l’oli novell dels cítrics i del comerç.

Aquest és el primer cop que estic a Santa Bàrbara com a President de la Diputació de Tarragona, i voldria aprofitar per desitjar a tots els ciutadans i ciutadanes de Santa Bàrbara un futur ple de joia i benestar.

Pàgina-56

Data: Dissabte, 10 de juliol de 2004.

Personalitat que signa: Hble. Sra. Anna Simó i Castelló, consellera del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Pregonera de les Festes Majors 2004.

Text de l’escrit: A l’Ajuntament i a tots els planers i planeres, l’agraïment per l’honor que em feu de ser pregonera de les Festes Majors d’enguany.

El ric teixit associatiu i l’empenta de la gent de Santa Bàrbara ens esperona a continuar treballant plegats per tota la gent no només del Montsià sinó de totes les Terres de l’Ebre.

Pàgina-58

Data: Divendres, 15 d’abril de 2005.

Personalitat que signa: Sr. Joaquim Nin i Borredà, vicepresident i diputat del departament de cultura de la Diputació de Tarragona.

Motiu: Inauguració de les XIV Jornades Culturals.

Text de l’escrit: A vegades vas a una localitat i ets sents en tot moment un estrany. Això no passa a Santa Bàrbara. Sou gent hospitalària, amarada d’un esperit arrelat a una terra que estimeu. Sigueu així sempre.

Pàgina-60

Data: Dissabte, 9 de juliol de 2005.

Personalitat que signa: Sr. Carlos Loaso Vierbücher, cap de la Unitat de Domini Públic Hidràulic Agència Catalana de l’Aigua.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 2005.

Text de l’escrit: Amb data d’avui tinc l’honor de fer el pregó de Festes i per la meva professió aprofito per a dir que hem de respectar la natura i especialment l’aigua ja que d’això depèn el futur dels nostres descendents. Gràcies a Santa Bàrbara per l’honor rebut.

Pàgina-62

Data: Dijous, 03 de novembre de 2005.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Joan Carretero i Grau, conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració del nou pou d’aigua d’abastament.

Text de l’escrit: Vull fer constar l’honor i la satisfacció de visitar el municipi de Santa Bàrbara, en representació del Govern de Catalunya i fer, amb l’Ajuntament, l’acte d’inauguració d’un pou d’aigua d’abastament públic que ha previst de donar servei a tota la població en un moment de dificultat de la contaminació dels nitrats de les aigües. És un exemple de cooperació entre el govern de Catalunya i l’Ajuntament de dotar a la població dels serveis bàsics.

Pàgina-64

Data: Dissabte, 19 de novembre de 2005.

Personalitat que signa: Hble. Sra. Marta Cid i Pañella, consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració Llar d’Infants les Beceroles.

Text de l’escrit: A l’Ajuntament de Santa Bàrbara, a tots els planers i planeres, en la meva visita, vull agrair l’oportunitat de signar aquest llibre, símbol del pas d’aquelles persones que formaran part de la vostra història.

Pàgina-66

Data: Divendres, 05 de maig de 2006.

Personalitat que signa: Hble. Sra. Marina Geli i Fàbrega, consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Visita d’obres del nou Centre de Salut.

Text de l’escrit: En la meva segona visita institucional a Santa Bàrbara, aquesta vegada amb veu, per fer seguiment de les obres del nou Centre de Salut, amb bon ritme.

Junts, el Govern de la Generalitat – diferents departaments -, l’ajuntament i la Diputació, d’acord amb els experts; tècnics de salut pública hem solucionat un dels temes bàsics per la vida de qualitat de l’aigua per consum.

Aquest és el camí que transforma els reptes amb oportunitats, la il·lusió amb ambició.

Tornaré abans de la Candelera per inaugurar el nou centre.

Pàgina-68

Data: Divendres, 22 de setembre de 2006.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Xavier Sabaté Ibarz, conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Assistència a la reunió sobre el Pla únic d’obres i serveis. Construcció d’un segon depòsit de l’aigua.

Text de l’escrit: És un honor signar el llibre de l’Ajuntament de Santa Bàrbara en un moment transcendental per la història del nostre país, quan fa poc –el 9 d’agost- que han entrat en vigor el segon Estatut d’Autonomia de la democràcia restaurada.

Catalunya ens demanda avui un esforç suplementari a tots, ciutats i pobles i ciutadans individualment considerats. Sempre tenim per endavant la honorable causa de fer un país en el qual tots i totes tinguin les mateixes obligacions legals i cíviques de respectar les lleis i els costums, cultura i llengua nostra secular. Només així podrà tothom tenir els mateixos drets i fer la nació rica i plena que diu el nostre himne.

Estic convençut que Santa Bàrbara contribuirà, com hem fet sempre, a aquesta noble causa.

Per Santa Bàrbara i per Catalunya!!!

Pàgina-70

Data: Divendres, 20 d’abril de 2007.

Personalitat que signa: Sr. Roc Salvadó Poy, historiador.

Motiu: Inauguració de les XVI Jornades Culturals.

Text de l’escrit: Als bons amics planers que viuen la cultura i la història amb passió i saben entendre que la vida és a parts iguals plaer i treball, el meu reconeixement i una abraçada a la seva gran empenta com a poble.

Pàgina-72

Data: Diumenge, 13 de maig de 2007.

Personalitat que signa: Excm. Sr. J.Lluís Salvadó i Tenesa, delegat del Govern de les Terres de l’Ebre de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració del Pavelló Municipal d’Esports.

Text de l’escrit: A l’ajuntament i al poble de Santa Bàrbara en motiu de la inauguració oficial del pavelló d’esports. Unes instal·lacions que esdevindran, i de ben segur a hores d’ara ja ho són, un dels espais centrals de l’activitat cívica del vostre poble. Treballar i millorar les condicions de l’esport base és una aportació per millorar la formació i la salut de la nostra societat.

El pavelló és també un espai de sociabilitat, on el lleure, l’oci, l’espectacle i les trobades comunitàries hi disposaran d’un espai privilegiat.

Felicitats al poble i agraïments al consistori per fer de Santa Bàrbara un poble amb més qualitat de vida.

Cordialment.

Pàgina-74

Data: Dissabte, 14 de juliol de 2007.

Personalitat que signa: Dr. Ismael Roldán Bermejo, director dels serveis territorials de Salut de les Terres de l’Ebre de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 2007.

Text de l’escrit: És per a mi un gran honor ser el pregoner de les Festes Majors de Santa Bàrbara, poble amb el que estic vinculat per diversos motius des de fa uns 30 anys, però sobre tot per l’amistat.

Desitjo que aquestes festes siguin uns dies mostra de germanor i d’alegria i que destaqui per damunt de tot la riquesa de la nostra cultura i de les nostres tradicions però per damunt de tot, la riquesa de les persones.

Moltes gràcies i bons fets.

Pàgina-76

Data: Divendres, 23 de novembre de 2007.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Josep Poblet i Tous, president de la Diputació de Tarragona.

Motiu: Inauguració de la XI Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç.

Text de l’escrit: Signo amb molta satisfacció en aquest llibre d’honor de Santa Bàrbara en aquesta meva primera visita oficial a la població.

La XIena Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç és el motiu de la meva estada, però no puc estar-me de deixar constància del nostre compromís, de la Diputació, amb tots els propòsits de la ciutadania. Així mateix ofereixo la col·laboració de la institució que represento per ajudar al desenvolupament de les eines de progrés i material, però sobretot a l’impuls constant a la preservació de la nostra personalitat col·lectiva.

Que sigui per molts anys!

Pàgina-78

Data: Dissabte, 12 de juliol de 2008.

Personalitat que signa: Sr. Lluís Cortiella Povill, president de la Comunitat General de Regants del Canal Xerta-Sènia.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 2008.

Text de l’escrit: Sta. Bàrbara és un poble en el que sempre m’he sentit com a casa. Sempre m’he dedicat a lluitar amb il·lusió per totes les coses juntes i en aquest moment em sento emocionat per ser el pregoner de les Festes Majors. Això, sens dubte és degut a la lluita que han portat des de la Comunitat General de Regants Canal Xerta-Sènia. Estem en un moment en que estic convençut que molt prompte podrem regar totes aquestes planes.

L’aigua és vida i riquesa i espero que això porti a aquesta població el nostre Canal.

Pàgina-80

Data: Dijous, 4 de desembre de 2008.

Personalitat que signa: Sr. Artur Mas i Gavarró, president Convergència Democràtica de Catalunya.

Motiu: Festivitat de la patrona Santa Bàrbara.

Text de l’escrit: Avui, dia de Santa Bàrbara, visito de nou la població amb motiu de la festa de la patrona. Agraeixo molt la vostra invitació i desitjo de tot cor que gaudir de la festa amb tota la joia i les ganes de passar-ho bé que comporta tota celebració popular.

Pàgina-82

Data: Divendres, 20 de novembre de 2009.

Personalitat que signa: Sr. Alejandro Goñi i Febrer, president PIMEC I Comerç.

Motiu: Inauguració de la XIII Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç.

Text de l’escrit: A Pimec Comerç recolzem totes les iniciatives que col·laborin a la millora del teixit empresarial de Catalunya. La fira de l’oli de Santa Bàrbara és un clar exponent del compromís d’un poble i la seva gent per liderar accions que col·labori a millorar el territori.

Com  President de Pimec Comerç m’honora estar avui aquí i col·laborar en inaugurar aquesta fira i compartir amb vosaltres un dia de joia.

Pàgina-84

Data: Diumenge, 25 d’abril de 2010.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Josep Poblet i Tous, president de la Diputació de Tarragona.

Motiu: Inauguració de les instal·lacions esportives.

Text de l’escrit: Visito novament amb molt de goig, l’entranyable vila de Santa Bàrbara, convidat pel seu dinàmic alcalde i la corporació municipal.

En aquesta ocasió per a inaugurar les instal·lacions poliesportives, que s’han fet més grans, més verdes i més amables per als esportistes i per a tothom, també pels infants i en les que hem contribuït.

Santa Bàrbara correspon a aquest gran i selecte grup de municipis petits que constitueixen una gran xarxa, al nostre territori, de punts de benestar i qualitat de vida per la gent que hi viu.

La Diputació valora, admira, col·labora i ajuda a que pugui seguir sent així.

Enhorabona i per molts anys!

Pàgina-86

Data: Dissabte, 10 de juliol de 2010.

Personalitat que signa: Sra. Pilar Ribas Andreu, directora de RTVE a Tarragona.

Motiu: Pregonera de les Festes Majors 2010.

Text de l’escrit: Quin honor més gran per a una planera que el seu poble la convide a ser la seva pregonera. A més, doble honor tenint en compte que sóc la primera dona del poble que fa el pregó. I encara una satisfacció més, comprovar el carinyo de la gent quan al saber que l’ajuntament m’havia fet aquest oferiment.

Gràcies de tot cor,

Pàgina-88

Data: Divendres, 19 de novembre de 2010.

Personalitat que signa: Sr. Pep Sala i Bellavista, músic i cantautor català.

Motiu: Inauguració de la XIV Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç.

Text de l’escrit: Per mi és un gran honor poder assistir i col·laborar en aquesta fantàstica fira amb la companyia de tota la gent de Santa Bàrbara.

Aquesta és una terra extraordinària i vosaltres sou un bon exemple.

Felicitats per la vostra feina.

Pàgina-90

Data: Dissabte, 09 de juliol de 2011.

Personalitat que signa: Dra. M. Jesús Pla Farnós, ginecòloga de l’Hospital universitari de Bellvitge de Barcelona i coordinadora de la Unitat Funcional de mama HUB-Institut Català d’Oncologia.

Motiu: Pregonera de les Festes Majors 2011.

Text de l’escrit: És per mi un honor signar en el llibre de la vila. Els planers som gent que ens agafem a la terra en força. Ni el vent de dalt més fort, aixecarà mai les arrels d’una olivera farga.

Pàgina-92

Data: Divendres, 15 de juliol de 2011.

Personalitat que signa: Hble. Sra. Joana Ortega Alemany, vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració del Museu de Vida a la Plana.

Text de l’escrit: Amb motiu de la meva primera visita oficial a Sta. Bàrbara i en reconeixement a la feina i als valors que es desenvolupen des del consistori, valors com el compromís, la proximitat i el servei al ciutadà, coincidint amb la festa major, expresso el recolzament del govern de la Generalitat als Ajuntaments i servidors públics.

Pàgina-94

Data: Dijous, 14 de juny de 2012.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Antonio Reig Casassas, director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Visita al PIJ (Punt d’Informació Juvenil).

Text de l’escrit: En motiu de la meva visita a Santa Bàrbara i en agraïment a la gran hospitalitat del seu alcalde i dels regidors.

Desitjant que les polítiques de joventut del municipi esdevinguin importants en aquest temps que ens ha tocat viure ja que els joves a banda del futur, també han de ser el present.

Felicitats!!!

Pàgina-96

Data: Diumenge, 08 de juliol de 2012.

Personalitat que signa: Sr. Jordi Cardoner i Casaus, vicepresident del FCB.

Motiu: 25è Aniversari Penya Blaugrana Planers.

Text de l’escrit: Pels amics de Santa Bàrbara amb agraïment per l’acollida i la seva hospitalitat al nostre Club, agrair enormement el seu suport incondicional al Barça.

Que les festes de Santa Bàrbara siguin un èxit i desitjar-vos tot el millor.

Pàgina-98

Data: Dissabte, 13 de juliol de 2013.

Personalitat que signa: Sr. Antoni Martí López, director dels Serveis Territorials d’Ensenyament de les Terres de l’Ebre de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 2013.

Text de l’escrit: És un goig i una satisfacció ser el Pregoner de la vostra Festa Major 2013.

Vull compartir aquest honor amb tots els planers i planeres que en algun moment de la seva vida han treballat en aquest món fascinant de l’Educació.

Invertir en Educació és invertir en futur, i en aquest aspecte Santa Bàrbara ha fet una gran aposta de la que ben segur sen veure recompensada.

Com a Director Territorial d’Ensenyament us agraeixo el vostre esforç i us animo a seguir col·laborant conjuntament amb tot el que millori la vostra tasca educativa.

Bones festes.

Pàgina-100

Data: Divendres, 22 de novembre de 2013.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Josep Maria Recasens Soriano, director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració de la XVII Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç.

Text de l’escrit: A l’Ajuntament de Santa Bàrbara amb motiu de la inauguració de la XVII edició de la Fira de l’Oli, expressant-los el suport del Departament d’Empresa i Ocupació per aquesta iniciativa consolidada en el món firal català, que posa en valor els productes del territori, el comerç i la gastronomia.

Pàgina-102

Data: Dimecres, 08 de gener de 2014.

Personalitat que signa: Hble. Sra. Irene Rigau i Oliver, consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració de l’ampliació de les escoles.

Text de l’escrit: És molt plaent per a mi deixar testimoni de la meva visita a Santa Bàrbara.

Població amb esperit lluitador i testimoni de feina ben feta. Sou un bon exemple per a Catalunya, que per molts anys podeu conserva la bona administració, el teixit associatiu i l’educació dels joves a Catalunya i a Santa Bàrbara i primo les persones.

Gràcies a tots els que ho feu possible.

Pàgina-104

Data: Dissabte, 12 de juliol de 2014.

Personalitat que signa: Sr. Josep Maria Arasa Fort, director del Setmanari de l’Ebre i de Canal TE.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 2014.

Text de l’escrit: M’estimo tant el meu poble des de sempre, i ho havia pogut expressar tan poc en públic que ser el Pregoner de les Festes Majors 2014 és la gran oportunitat per explicar-ho.

Gràcies, moltes gràcies, a l’alcalde i a tot el poble. Estic en deute per la resta de la meva vida. Vull i desitjo fer un projecte de futur, sigui un llibre o un Pla Estratègic.

Bona Festa Major i visca Santa Bàrbara.

Pàgina-106

Data: Dissabte, 07 de març de 2015.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Ferran Mascarell i Canalda, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració del Smartcentre.

Text de l’escrit: Em plau molt visitar Santa Bàrbara, que amb aquest Smartcentre aposta decididament per la integració de la cultura, la tecnologia i la innovació, tres dels eixos del futur de Catalunya.

Em satisfà poder-vos agrair la vostra aportació al nostre país. Catalunya s’ha fet des de la força de la seva gent, i la comunicació dels seus ajuntaments.

Avui sou expressió de tots els anhels de futur del nostre país.

Enhorabona.

Llibre d’honor-2

Pàgina-2

Data: Diumenge, 13 de juny de 2015.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Alfred Blanch Farnós, alcalde de Santa Bàrbara.

Motiu: Entrada al càrrec d’alcalde de Santa Bàrbara.

Text de l’escrit: Amb la il·lusió de l’alcalde recent arribat signo en aquest llibre i esperant i desitjant no decebre a ningú en aquest nou camí emprés per mi.

Santa Bàrbara sempre ha sigut, és i serà el meu poble. Un poble dinàmic, actiu, participatiu i on sempre s’ha treballat pel benefici de la comunitat.

Un poble identitari i sempre lligat a la terra i als sentiments i esforços que això comporta, una terra que ens ha donat tot el que som i el que tenim, una terra d’on ha sorgit el nostre poble. “De la terra, un poble”.

Per això seguirem treballant i lluitant per allò que és nostre.

Des de l’Ajuntament, i com a alcalde, ens posem al costat del Parlament, del President i del govern de la Generalitat de Catalunya per exercir aquesta defensa del territori, podent arribar a un Estat català, lliure i sobirà.

Sempre pensant en un futur millor per a tots els catalans i catalanes, planers i planeres.

Pàgina-4

Data: Dimarts, 11 d’agost de 2015.

Personalitat que signa: Sr. Alfons Vilarrasa Cagigós,  director general d’Agricultura i Ramaderia.

Motiu: L’anàlisi de la problemàtica de la lluita contra la mosca de l’olivera i el nou sistema de trampes de captura massiva.

Text de l’escrit: Amb motiu de la visita al municipi de Sta. Bàrbara, amb la finalitat de visitar el nou sistema de lluita contra la mosca de l’olivera, respectant el medi ambient, amb la captura massiva, vull felicitar els oleïcultors del vostre municipi per la seva contribució a la millora de la qualitat de l’oli d’oliva, que és l’or líquid de Catalunya. Per molts anys!

Pàgina-6

Data: Divendres, 20 de novembre de 2015.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Jordi Ciuraneta i Riu, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Motiu: Inauguració de la XIX Fira de l’Oli Novell dels Cítrics i del Comerç de Santa Bàrbara.

Text de l’escrit: És per a mi un honor visitar per primera vegada l’Ajuntament de Santa Bàrbara essent el representant dels pagesos, ramaders i pescadors al Govern de Catalunya.

Agrair l’amable invitació del seu Alcalde i Corporació per tal de poder inaugurar la XIX Fira de l’Oli Novell dels Cítrics i del Comerç.

Felicitar-vos per la Fira, que és, la que transmet la imatge d’un poble al voltant de les seves activitats econòmiques, activitats, que entre elles el Oli, acaba configurant un paisatge que també transmet una identitat a un territori que configura la manera de ser i de fer de la seva gent.

Per molts anys!

Pàgina-8

Data: Divendres, 18 de novembre de 2016.

Personalitat que signa: Hble. Sra. Neus Munté i Fernández, consellera de presidència.

Motiu: Inauguració de la XX Fira de l’Oli Novell dels Cítrics i del Comerç de Santa Bàrbara.

Text de l’escrit: És un honor visitar Santa Bàrbara i poder donar el tret de sortida a la 20a edició de la Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç.

Un bon aparador de la nostra tradició, paisatges i esforç de tanta gent.

Us felicito, en nom del Govern de Catalunya, per posicionar els nostres productes de la terra, les tradicions i la millor gastronomia, i fer-ho formant sinèrgies.

Em poso a la vostra disposició i us agraeixo l’esforç, des del món local, per millorar el dia a dia de la ciutadania i apostar per l’activitat econòmica, que vol dir la prosperitat.

Bona fira!

Pàgina-10

Data: Divendres, 17 de novembre de 2017.

Personalitat que signa: Sr. José Maria Chavarria Homedes, president de la Cambra Oficial de Comerç, d’Indústria i Navegació de Tortosa.

Motiu: Inauguració de la XXI Fira de l’Oli Novell dels Cítrics i del Comerç de Santa Bàrbara.

Text de l’escrit: Les Fires són exponent de vitalitat de poble. Com a president de la cambra de comerç, industria i navegació de Tortosa, voldria felicitar a la corporació municipal per aquesta iniciativa i desitjar la millor de les fires en esta XXI Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç.

Pàgina-12

Data: Dissabte, 14 de juliol de 2018.

Personalitat que signa: Sra. Anna Zaera Bonfill, periodista.

Motiu: Pregonera de les Festes Majors 2018.

Text de l’escrit: És un honor per mi haver estat proposada per fer aquest pregó de festes majors. És un reconeixement que jo atribueixo a tota una generació de joves nascuts als vuitanta, a les dones i també a la convivència entre persones, ja que els meus iaios van venir de fora i van ser molt ben acollits. Santa Bàrbara és el poble on he crescut i que sempre serà el meu. Per molt temps que passi i moltes anades i vingudes, aquests sempre serà el meu lloc.

Tos els meus bons desitjos pel futur i molt bones festes a totes i tots els planers.

Pàgina-85

Data: Dissabte, 8 de maig de 2010.

Personalitat que signa: Sra. Teresa Pallarés i Piqué, subdelegada del Govern de l’Estat a Tarragona.

Motiu: Inauguració de l’enllumenament públic.

Text de l’escrit: És un honor per mi acompanyar-vos en aquesta inauguració de l’enllumenament públic que heu fet possible amb l’ajut del Fons Estatal d’Inversió Local.

En aquest cap de setmana, dia del co-patró St. Gregori em permeteu compartir una tarda festiva i conèixer de més a prop la gent de Santa Bàrbara. Espero poder seguir estar al vostre costat en aquells projectes en que us pugui acompanyar des de l’Administració General de l’Estat.

Gràcies.

Pàgina-87

Data: Diumenge, 18 de juliol de 2010.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Carles Bassaganya i Serra, director general d’Administració Local del departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració d’obres de la urbanització del Passeig de la Generalitat.

Text de l’escrit: Amb goig visito per primera vegada el municipi de Santa Bàrbara. A més ho faig acompanyat pel director dels serveis territorials de Governació a l’Ebre, en Carles Pasqual, per un motiu d’alegria, la inauguració de l’Avinguda de la Generalitat. Aquest és el camí, la cooperació amb els governs locals de Catalunya, i especialment els ajuntaments, per millorar la qualitat de vida dels ciutadans del país. Amb aquesta cooperació fer una Santa Bàrbara una mica més prospera, una mica més justa, i una mica més lliure, anhel que desitja tota Catalunya.

Pàgina-89

Data: Diumenge, 20 de març de 2011.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Josep Lluís Cleries i Gonzàlez, conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Visita d’obres del Centre de Dia.

Text de l’escrit: Amb joia visito el municipi de Santa Bàrbara, per primera vegada, com a conseller del govern de Catalunya. Em satisfà fer-ho per visitar les obres del Centre de Dia per a les persones grans del municipi. Desitjo que aquest sigui l’inici d’una bona col·laboració institucional al servei dels homes i dones de Santa Bàrbara.

Endavant i bona feina!

Pàgina-91

Data: Dimecres, 13 de juliol de 2011.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Lluis Recorder i Miralles, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Cessió Passeig Quatre Carreteres.

Text de l’escrit: Molt content d’aquesta primera visita a Santa Bàrbara, en plena Festa Major, rodejat de pubilles i pubilletes i fent la cessió del Passeig de les Quatre Carretes, l’antiga travessia urbana i avui convertida en passeig i que ha suposat una millora molt important de la finalitat de vida per veïns i veïnes.

Enhorabona!

Pàgina-93

Data: Divendres, 18 de novembre de 2011.

Personalitat que signa: Excm. Sr. Xavier Pallarès Povill, delegat del Govern de les Terres de l’Ebre de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració de la XV Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç.

Text de l’escrit: Avui en motiu de la fira de l’oli novell, els cítrics i del comerç visito  la població de Santa Bàrbara.

Treball i esforç són dos paraules que defineixen clarament el caràcter planer.

Durant aquests dies sou aparador dels vostres millors productes de la terra.

Des del govern de Catalunya us animo a continuar per aquest bon camí.

Pàgina-95

Data: Dissabte, 07 de juliol de 2012.

Personalitat que signa: Sr. Josep Maria Tost i Borràs, director de l’Agència de Residus de Catalunya.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 2012.

Text de l’escrit: Amb motiu de la Festa Major del 2012, tinc la satisfacció de tornar a Santa Bàrbara.

Aquesta vegada convidat pel vell amic i avui alcalde Jordi Boronat, acompanyat del seu equip de Govern.

Desitjo que aquestes festes aportin alegria i molta il·lusió als veïns i veïnes de Santa Bàrbara, malgrat la complexitat econòmic d’aquests temps. Santa Bàrbara és un poble amb molta empenta, amb moltes ganes de continuar progressant, i no tinc cap dubte, que de la mà de Jordi Boronat ho continuarà fent, amb noves fites i amb èxit.

Molt bona festa major 2012.

Pàgina-97

Data: Divendres, 16 de novembre de 2012.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Pere Panisello Chavarria, alcalde EMD de Jesús.

Motiu: Inauguració de la XVI Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç.

Text de l’escrit: Agraeixo de tot cor la invitació del poble de Santa Bàrbara i del seu alcalde, el bon amics Jordi Boronat per la inauguració de la XVI Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç.

Felicito a l’organització perquè una Fira com la que organitzeu en la que reuneix a tot el teixit associatiu i productiu serveix per cohesionar al poble, augmentar l’autoestima i promocionar els productes agraris.

Enhorabona per la completa programació que ha de servir per atraure a molts de visitants i donar a conèixer la nostra cultura i ha de servir per donar un impuls econòmic als sectors productius del poble.

El gran esforç tant humà com econòmic que fa l’Ajuntament, en aquests moments de dificultat econòmica, segur que tindran un bon retorn per a Santa Bàrbara.

Per molts anys i Bona Fira.

Pàgina-99

Data: Diumenge, 06 d’octubre de 2013.

Personalitat que signa: Excm. Sr. Xavier Pallarès Povill, delegat del Govern de les Terres de l’Ebre de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració remodelació del Parc Municipal i Nou Mercat.

Text de l’escrit: Avui visito al vostre municipi de Santa Bàrbara, un poble dinàmic i viu, que a partir d’avui disposa de dos nous equipaments bàsic per la vostra població, el parc i el Mercat Municipal.

Gràcies al vostre Ajuntament, al bon amic Alcalde Jordi Boronat i al seu equip que treballa molt pel futur del vostre municipi i en definitiva del nostre país.

Endavant i felicitats.

Pàgina-101

Data: Diumenge, 15 de desembre de 2013.

Personalitat que signa: Excm. i Rvdm. Sr. Enrique Benavent Vidal, bisbe de Tortosa.

Motiu: Primera visita a la població. Sagrament de la Confirmació.

Text de l’escrit: Que quedi constància del meu agraïment al poble de Santa Bàrbara i a les seves autoritats per l’acollida que mi han disposat amb  motiu de la meva primera visita al poble per a administrar el sagrament de la confirmació a un grup de joves del poble. Que el Senyor beneeixi a totes les famílies i a tot el poble amb la seva pau.

Pàgina-103

Data: Dijous, 27 de març de 2014.

Personalitat que signa: Sr. Josep Martí i Blanch, secretari de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració de “la Plana Ràdio”.

Text de l’escrit: Als amics i amigues de Santa Bàrbara, amb motiu de la inauguració dels nous estudis de la Plana Ràdio. El reconeixement més sincer del Govern de Catalunya per l’aposta de Santa Bàrbara per la ràdio municipal. Fent ràdio es fa poble, fent poble es fa territori i fent territori es fa país.

Pàgina-105

Data: Divendres, 21 de novembre de 2014.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Jordi Sala Casarramona, director general de Desenvolupament Rural del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració de la XVIII Fira de l’Oli Novell, els Cítrics i el Comerç.

Text de l’escrit: Sta. Bàrbara ha sabut en el transcurs dels anys transformar la seva producció en un oli de gran qualitat i promocionar una gastronomia pròpia.

La fira que avui inaugurem és una mostra més d’aquesta manera de fer, esperit d’anar endavant aprofitant allò que ens és propi.

Una mostra d’un poble que tira endavant, creant una mostra d’esperança per aquests moments de turbulències, per un futur millor.

Pàgina-107

Data: Dilluns, 30 de març de 2015.

Personalitat que signa: Hble. Sr. Francesc Homs Molist, conseller del departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Motiu: Inauguració del Parc de la Independència.

Text de l’escrit: A la vila de Santa Bàrbara, que demostra amb la seva tenacitat i el seu esforç que superar les adversitat i les dificultats és possible, i també que la independència ben feta fa guanyar respecte, progrés i llibertat.

Ben cordialment.

Pàgina-1

Data: Diumenge, 13 de juny de 2015.

Personalitat que signa: Il·lm. Sr. Jordi Boronat Ferré, alcalde de Santa Bàrbara.

Motiu: Finalització del càrrec d’alcalde de Santa Bàrbara.

Text de l’escrit: Després d’una trajectòria de 20 anys al servei dels planers a l’Ajuntament, on he vist sorgir molts dels projectes claus en la nostra història col·lectiva recent a Santa Bàrbara, i després de 8 anys d’Alcalde al nostre poble, tot sigui dit, en un context per al nostre país, Catalunya, complicat per una banda degut a l’ofec econòmic espanyol, però esperançador per l’altra amb la mobilització social, política i econòmica de la societat catalana, amb unes eleccions plebiscitàries a la vista aquest 2015, escric estes línies mirant al passat, i sentint-me satisfet pel treball solidari que tan ajuntament com ciutadans del nostre poble, hem vingut fent per que la nostra comunitat sigui cada dia més justa, més solidaria, amb més valors i amb una dinàmica social que ens enriqueixi col·lectivament… i a ben segur que entre tots ho hem aconseguit, analitzant la feina feta, però també veient com tenim el poble i el sentiment identitari de pertanyença a la plana de molts de natros.

Ha estat una obsessió per mi i un objectiu prioritari durant els 20 anys, cultivar unió de poble, identitat, respecte entre els veïns, i passió, per l’entorn que ens envolta, només amb la comprensió d’estos valors podem entendre l’evolució que Santa Bàrbara ha tingut durant la democràcia.

Em sento profundament agraït pel suport i la confiança majoritària que hem rebut dels planers i només tinc paraules majoritària que hem rebut els planers i només tinc paraules d’agraïment, en nom meu i dels diversos consistoriats a tot el poble.

Pàgina-3

Data: Dissabte, 11 de juliol de 2015.

Personalitat que signa: Sra. Sílvia Ampolla, cantadora de jotes a l’estil tradicional.

Motiu: Pregonera de les Festes Majors 2015.

Text de l’escrit: Poder signar  este llibre em commou i em va il·lusió i és que jo per Sana Bàrbara sento gran admiració poble unit que camina i cuida la tradició.

Pàgina-5

Data: Divendres, 28 d’agost de 2015.

Personalitat que signa: Hble. Sra. Meritxell Borràs i Solé, consellera de governació i relacions institucionals.

Motiu: Valoració del projecte de rehabilitació de l’Ajuntament de Santa Bàrbara.

Text de l’escrit: És per mi un honor signar aquesta pàgina acompanyant l’Alcalde i els regidors i regidores de Santa Bàrbara. Catalunya té 948 municipis, cadascú amb la seva personalitat que el fa únic i alhora diferent de la resta. Tots ells formen el nostre petit País, Catalunya.

Un País mediterrani, mil·lenari, com en són les oliveres i l’oli que dona aquesta terra que genera feina i vida.

Un País que viu moments històrics i transcendents, en el que en breu decidirem el nostre futur.

Vull animar als planers i planeres a participar de forma activa al moment il·lusionant que vivim per construir un futur de benestar, justícia i llibertat.

Pàgina-7

Data: Dissabte, 9 de juliol de 2016.

Personalitat que signa: Sra. Alicia Giménez Bartlett, guanyadora del Premi Planeta 2015.

Motiu: Pregonera de les Festes Majors 2016.

Text de l’escrit: Hoy es un día especialmente emocionante para mí, ya que siempre había estado en Santa Bárbara como una ciudadana normal, pero nunca como pregonera de fiestas. Es un honor enorme para mí, y creo que recordaré siempre este mes de Julio. Un abrazo a todos.

Pàgina-9

Data: Dissabte, 8 de juliol de 2017.

Personalitat que signa: Sr. Ferran Bladé Pujol, director dels serveis territorials de cultura de les Terres de l’Ebre.

Motiu: Pregoner de les Festes Majors 2017.

Text de l’escrit: És un honor per a mi, com a director territorial de cultura de la Generalitat, acompanyar-vos en el pregó d’inici de la Festa Major.

Santa Bàrbara és un poble que ha treballat i ha sabut tirar endavant moltes iniciatives en diversos àmbits productius del país. Aquesta és la manera de comprometre’s que té la seva ciutadania i aquesta és la força que la situa en un lloc de privilegi al Montsià, a les Terres de l’Ebre i al nostre país, Catalunya.

Per tot això, us vull desitjar, amb la més gran de les forces, una bona festa major i un futur com a poble esplendorós.  

Pàgina-11

Data: Divendres, 27 abril de 2018.

Personalitat que signa: Grup de versos contra la violència.

Motiu: Actuació complementària dels XXVII premis literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara

Text de l’escrit: El grup VERSOS CONTRA LA VIOLÈNCIA fa sentir avui la seva veu a Santa Bàrbara perquè quede palès que l’ús de la força no porta enlloc i que la gent d’aquest país aspirem a la pau, construïda des de la justícia i la llibertat.

 
taula 2
 
fghghjghjghj