Emblema
31006
page-template-default,page,page-id-31006,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

Emblema

Descripció: Adaptació realitzada de l’escut oficial. Actualment, és més utilitzat que l’escut heràldic per una qüestió d’usos, costums i tradicions. En aquest hi consten rames d’olivera, com arbre representatiu de la població, als laterals superiors. A més a més, s’hi va afegir la senyera a la base del dibuix per tal de deixar constància del catalanisme del municipi.

Antecedents: En la sessió plenària de 30 de juny de 1993, la corporació en ple, va veure adient realitzar unes observacions a la proposta que va presentar l’ l’Assessoria Heràldica i Genealogia de Catalunya el 7 de juny de 1993. Aquestes incloïen la variació de la forma del copó i la incorporació de l’olivera i la senyera. Aquesta adaptació ha passat a ser l’emblema de Santa Bàrbara, ja que no va ser aprovada per la Generalitat.

Aprovació: El Ple de l’Ajuntament va aprovar l’adaptació de l’escut oficial el 28 d’octubre de 1993.