09 nov. El grup NFOC-Salut de la URV participarà a la Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç
L’estudi FOOP-Sarc, impulsat pel grup de Recerca Nutrició Funcional, Oxidació i Malalties Cardiovasculars (NFOC-Salut) de la URV, vol estudiar si el consum d’oli d’oliva ric en compostos fenòlics o bé la combinació amb un prebiòtic poden aportar beneficis a les persones que tenen pèrdua de força i/o de massa muscular. Per realitzar aquest estudi, ha llançat una crida per trobar 135 voluntaris d’entre 60 i 74 anys que tinguin dificultat per pujar o baixar escales, poca força, els costi caminar a velocitat ràpida, sentin debilitat a les cames, hagin patit alguna caiguda o els hagin diagnosticat prèviament de sarcopènia. Per participar en l’estudi FOOP-Sarc, els voluntaris hauran de fer una visita per comprovar que tenen sarcopènia i que són candidats a participar en la investigació.
L’estudi consisteix en el consum d’oli d’oliva (normal o ric en compostos fenòlics), un prebiòtic a base d’un tipus de fibra alimentària (o un placebo) i el seguiment d’unes recomanacions nutricionals i d’activitat física durant 3 mesos. Posteriorment, als 6 mesos, es realitzarà de nou una visita de control per avaluar si els beneficis obtinguts perduren o no en el temps.
El grup NFOC estarà present a la Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç el darrer cap de setmana de novembre. Tothom qui vulgui participar a l’estudi es podrà adreçar a l’estand del grup o també, si no pot passar per la fira, es poden inscriure com a voluntàries o consultar els seus dubtes, al correu electrònic estudisalimentacionfocsalut@gmail.com, al telèfon 629 351 124 o a la pàgina web https://www.nfocsalut.com/sarcopenia/ .
Santa Bàrbara, 8 de novembre de 2022