09 nov. L’SMARTCENTRE PARTICIPA EN LA JORNADA DEL CICLE DONATIC DE LES TTEE
L’Smartcentre participa en la jornada de DonaTIC de Terres de l’Ebre a l’Institut de l’Ebre, que té l’objectiu de visibilitzar el paper de les dones en el món digital.
La iniciativa Col·laboratori Catalunya, impulsada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, juntament amb l’Oficina Accelera Pime per a entorns rurals Secartys Sinergia organitzen el “Cicle DonaTIC. El talent femení de l’ecosistema digital de Catalunya: vivències i oportunitats”.
En el marc d’aquest cicle, el dilluns 6 de novembre, va tenir lloc una sessió a l’Institut de l’Ebre amb l’objectiu d’apropar a les estudiants experiències i trajectòries científiques i tecnològiques de dones referents que treballen en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) de Catalunya.
Aquesta sessió va comptar amb la participació de dones que treballen en el món digital del nostre territori:
– Mireia Simon, professora TIC a l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre.
– Laia Domenech Alcón, emprenedora digital creativa i co-fundadora de l’empresa Tercer Primera de Gandesa.
– Mercè Fort, dinamitzadora TIC Smartcentre Santa Bàrbara.
– Marisa Vidal, Cultura digital SSTT Educació de Terres de l’Ebre.
– Núria Morera, Vicepresidenta segona del Consell Comarcal Ribera de l’Ebre, Àrea de Cultura i Medi Ambient.
Armand Pons, director del centre, va obrir la jornada i Albert Pujol, dinamitzador TIC de CoEbreLab, va ser el moderador de la taula rodona.
El Cicle DonaTIC promou el Pla DonaTIC arreu del territori, que contribueix a reconèixer el talent i el lideratge de les dones en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació de Catalunya.
Ana M. Panisello, regidora de Noves Tecnologies, valora molt positivament que Santa Bàrbara sigui un referent de les Terres de l’Ebre i assegura que continuarà treballant per la visibilització del paper de la dona en tots els àmbits i per trencar estereotips.
Santa Bàrbara, 7 de novembre de 2023
Regidoria de Noves Tecnologies