ACTUACIONS PAESC
159449
post-template-default,single,single-post,postid-159449,single-format-standard,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

ACTUACIONS PAESC

ACTUACIONS PAESC

L’any 2023 es van presentar 2 sol·licituds al programa “Desenvolupament dels Plans d’acció per l’energia sostenible i el clima (PAESC)” de la Diputació de Tarragona, per tal d’aconseguir noves subvencions que ens ajudin a millorar les nostres instal·lacions energètiques.

En aquesta ocasió les dos sol·licituds presentades van ser, la primera per renovar fins a 82 lluminàries de vapor de sodi de 100W per unes noves de tecnologia LED de 40W a la zona centre del casc urbà, i la segona per instal·lar 26 plaques fotovoltaiques que aportin energia elèctrica a l’edifici de l’Smartcentre.

 

Totes dos sol·licituds van ser aprovades, i la Diputació ens va concedir les corresponents subvencions que cobreixen aproximadament entre el 75 % i el 80 % de la despesa.

Durant el mes de juliol de 2024 es van executar aquestes dos actuacions, per part de dos empreses locals, que en el procés de licitació van oferir algunes millores que també s’han portat a terme.

En el cas de l’enllumenat, a més de les 82 lluminàries previstes en la memòria tècnica, l’empresa va ampliar el número en 18 fanals addicionals, fent un total del 100 fanals renovats a tecnologia LED, i en el cas de la instal·lació fotovoltaica de l’Smartcentre, la millora va consistir en la col·locació d’una segona instal·lació fotovoltaica a la Llar d’Infants de 12 plaques solars.

El cost de l’execució ha estat de 31.394,69 € en el cas de la renovació de l’enllumenat, i de 19.866,36 € pel que respecta a les plaques solars de l’Smartcentre.

L’alcalde de Santa Bàrbara, i regidor d’Urbanisme, Antonio Ollés, es mostra satisfet amb aquestes actuacions, ja que permetran a Santa Bàrbara continuar reduint les emissions de gasos d’efecte hivernacle, adoptant un model energètic més sostenible i, a la vegada, reduir la factura de la llum a les dos dependències municipals, així com en els sectors de l’enllumenat públic on es van renovar les lluminàries. Aquesta actuació compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona

Santa Bàrbara, 22 d’agost de 2024

Alcaldia i Regidoria d’Urbanisme