Premis Literaris
4259
page-template-default,page,page-id-4259,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

Premis Literaris

L’any 1992, des de l’Ajuntament de Santa Bàrbara es creen els premis literaris amb la triple finalitat de fomentar la cultura, donar a conèixer el poble a l’exterior i adquirir prestigi al municipi. Des d’aleshores, l’Ajuntament de Santa Bàrbara convoca dos premis anuals: El Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara i El Concurs Literari Rogelio Farnós.
CONCURS LITERARI SANT JORDI VILA DE SANTA BÀRBARA

El Concurs Literari Sant Jordi Vila de Santa Bàrbara presenta tres modalitats, tot i que no totes són de caràcter anual:

POESIA: Recull d’entre 10 i 25 composicions, de tema lliure.

NARRATIVA: Relat curt d’una extensió mínima de 15 pàgines, de tema lliure.

ASSAIG: Estudi d’un mínim de 30 pàgines sobre un tema relacionat amb qualsevol aspecte del poble de Santa Bàrbara (tradicions, història, biografies de personatges famosos o populars, costums, oficis, llegendes i contalles, cuina, cançoners, festes, pagesia, danses, vestuari, dialecte, flora, fauna…). Aquest premi es convoca cada dos anys.

Les tres modalitats també otorguen un accèssit de caràcter local.

Les bases per participar a aquest concurs es publiquen a principis d’any i els guanyadors es donen a conèixer durant les Jornades Cultures que l’Ajuntament organitza als mesos d’abril i maig.

 

 

CONCURS LITERARI ROGELIO FARNÓS

El Concurs Literari Rogelio Farnós és de caràcter local i va destinat als alumnes de l’Escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara.

Els premis s’atorguen al treball guanyador de cada un dels cicles d’Educació Infantil i d’Educació Primària. El premi consisteix en un lot de llibres, donat per l’Ajuntament. A més a més, tots els participants reben un record commemoratiu.

L’especificació de les bases es establerta per la mateixa escola.