Ensenyament
2746
page-template-default,page,page-id-2746,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

Ensenyament

Aula d'Adults

Aquesta iniciativa va néixer l’any 1998 a partir de la Regidoria de Serveis Socials de Santa Bàrbara, es va donar forma, a l’apreciar la presència de persones nouvingudes amb mancances lingüístiques.

Actualment les classes que es realitzen són tant per a persones nouvingudes com per a persones autòctones. Hi ha diferents grups tenint en compte el coneixement de la llengua de cada persona. A més de donar suport lingüístic de català a les persones nouvingudes, també es fan classes de reforç i perfeccionament de català a diferents nivells. D’aquests alumnes n’hi ha que es presenten als exàmens oficials dels nivells elemental i mitjà de coneixements del català.
Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.
Si parles català habitualment i disposes d’una estona per conversar amb una persona que practicar, fes-te voluntari i si el que necessites és practicar-lo, fes-te aprenent!

 

CONTACTE

Informació: de 9 a 13 h 

Centre Municipal de Serveis Socials

c/ Cristòfol Colom, 15, 1r pis 43570 Santa Bàrbara

977 718 479

cmss@santabarbara.cat 

Centre de Suport UOC

Al punt de suport de la UOC de Santa Bàrbara hi trobaràs informació general de l’oferta formativa de la UOC i d’altres serveis com retorn de préstec de llibres de la UOC totalment gratuït, connectivitat il·limitada per als estudis matriculats a la UOC i serveis de informació i assessorament.

 

CONTACTE
Smartcentre
c/ Mare de Dé de Montserrat, 28 43570 Santa Bàrbara
977 719 136
smartcentre@santabarbara.cat

 

Universidad Oferta de Catalunya
http://www.uoc.edu/portal/ca/index.html

Escola Jaume Balmes

Escola Jaume Balmes
L’Escola d’Educació Infantil i Primària Jaume Balmes té 200 anys d’història. Per aquest han passat alumnes que ara són professors al mateix centre i altres que, pels seus estudis o feina,  són fora.

Durant el S. XVIII, gents procedents d’altres indrets -sobretot tortosins- s’havien anat establint dins del que avui és el terme municipal de Santa Bàrbara. No va ser fins l’u d’abril de 1802, que el tortosí Pau Freginé Espelta va instal·lar la primera escola en estes planes per a l’ensenyança elemental de xiquets i xiquetes”. Tret del llibre: “Santa Bàrbara va a l’escola” del Sr Marius Pont i Fandos.

Després de varis canvis d’ubicació s’arribà a la construcció definitiva de les que, poc més de  setanta anys, van ser les escoles del poble, des del 27 gener de 1913 fins octubre de 1985. El 20 d’Abril de 1987 s’inauguraren les que actualment són les nostres escoles.

L’escola disposa d’unes instal·lacions ludicoesportives adequades a les seves necessitats. D’una banda un pati per als alumnes de Primària amb espais per jugar i una pista poliesportiva que s’utilitza seguint un ordre preestablert de torns dia a dia, i unes dutxes  tant per a nois com per a noies. Per altra banda i per al cicle d’Infantil, hi ha un pati amb alguns elements lúdics però que no representen cap perill per a la seva integritat. En cas de pluja disposem d’una sala polivalent per realitzar activitats alternatives d’Educació Física. En aquest Col·legi s’imparteixen classes des del Cicle d’Educació Infantil (P3, P4 i P5) fins a sisè de Primària (1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è). Un cop acabada la Primària, els alumnes que ho dessitgen, poden cursar Ensenyament Secundari a la mateixa població, a l’Institut d’Ensenyament Secudari IES “Les Planes”.

 

CONTACTE

Passeig de les Escoles 7-9 43570 Santa Bàrbara

977 718 029

e3003008@xtec.net 

http://jaumebalmesweb.wixsite.com/principal

Escola de Música

Escola de Música Germans Arasa Los FlaretsL’Escola de Música Germans Arasa Los Flarets ocupa l’espai que antigament era l’escorxador municipal rehabilitat l’any 2001, per tal d’oferir a la població el servei i la finalitat que ara té.
A l’escola de música hi tenen cabuda totes les entitats musicals del municipi, on realitzen els seus assajos i les seves classes.

 

CONTACTE

Passeig Escoles, 27

https://goo.gl/maps/xJ1GKge1Wg62

Institut les Planes

L’Institut Les Planes de Santa Bàrbara dóna servei als municipis de Godall, els Freginals, la Galera, Mas de Barberans i el mateix municipi de Santa Bàrbara.

Així mateix hi ha un servei d’autobús, des de cadascun d’aquests municipis els alumnes són conduïts a Santa Bàrbara, i quan acaben les classes els retornen a casa. Al mateix Institut hi ha servei de menjador on hi tenen cabuda tots els alumnes.
CONTACTE:
Plaça Catalunya, 1 43570 Santa Bàrbara
977 719 416
e3008456@xtec.cat
http://agora.xtec.cat/ieslesplanes

Llar d'Infants Les Beceroles

La Llar d’infants Les Beceroles es va posar en funcionament l’octubre de 2005, amb una totalitat de 74 places ofertades. En aquest centre es cursa el primer cicle d’Educació Infantil. Hi poden assistir nens i nenes des dels 4 mesos fins als 3 anys.

 

CONTACTE

c/ Genar Bartolí, 5 43570 Santa Bàrbara

977 719 781

llarinfants@santabarbara.cat