Joventut
2016
page-template-default,page,page-id-2016,bridge-core-2.6.7,qode-quick-links-1.0,vcwb,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-25.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-90858
 

Joventut

Grup Joventut

 

Des de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, l’any 1997 va sorgir la iniciativa de realitzar un parc infantil i juvenil de Nadal. Posteriorment, l’any 1998 es van voler recuperar les colònies d’estiu que uns anys enrera havia estat organitzant l’esplai Espurna i que des de la desaparició d’aquest, l’any 1996, s’havia perdut l’activitat que tan bona acceptació havia tingut per part dels infants. Aquesta iniciativa va lligada al fet que la Regidoria de joventut, el dia 22 d’abril de 1998, va inaugurar el Punt d’Informació Juvenil Planer, amb la intenció d’informar, dinamitzar i satisfer les necessitats dels joves de la població. D’aquesta manera un grup de sis joves encapçalats pel regidor de joventut i el responsable del Punt d’Informació Juvenil van organitzar unes colònies a Horta de Sant Joan, això sí, amb molt poca informació referent a la manera d’organitzar-les, encara que, tot i així, va sortir prou bé.

Després d’aquella experiència es va plantejar el fet de formar un grup obert a tota la joventut per tal de formar-se en el camp del lleure i organitzar diferents activitats per tal d’oferir als infants de Santa Bàrbara l’oportunitat de gaudir de diferents activitats durant l’any. Ara, anualment s’organitza el parc infantil i juvenil de Nadal, el cap de setmana de formació, la volta al terme i les colònies d’estiu.

 

Encara que no es va constituir com a esplai es va formar com a grup de lleure i es va anomenar “Joventut” depenent de la regidoria de joventut de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, i es va començar a treballar en l’organització de les diferents activitats. També, es va prendre la decisió de tenir sempre presents les mesures legals pertinents adequades per a les activitats. Va ser a partir d’aquesta decisió que tot aquest grup de joves, varen prendre el compromís explícit de començar a adquirir la titulació adient, per presentar una oferta lúdica i formativa adequada. Aquesta decisió ha anat afectant també a les noves incorporacions que el grup ha anat tenint al llarg dels anys.

 

Pla local de joventut Santa Bàrbara 2022-2026

Ideari

Reglament règim intern

PEC Ajuntament Santa Bàrbara

 

Objectius Generals

Els objectius generals amb els quals es basa el grup Joventut són:

 

 • Aprendre i desenvolupar les capacitats personals.
 • Afavorir les relacions interpersonals.
 • Conscienciar de la realitat que ens envolta.
 • Desenvolupar la formació històrico-cultural i esportiva.
 • Motivar actituds cíviques.
 • Afavorir la tolerància i el respecte pels demés.
 • Desenvolupar la creativitat i l’autoestima.
Tipologia de Personal

La tipologia de personal que hi forma part són:

 • Regidor/a de Joventut (relacions institucionals i econòmiques): és l’encarregat d’establir les relacions entre l’Ajuntament i el Grup Joventut.
 • Tècnic/a de Joventut (director/a i coordinador/a): és l’encarregat de coordinar les diferents activitats que es realitzen. Haurà de tenir el carnet de director/a d’activitats de lleure infantil i juvenil.
 • Monitors/es: aquest càrrec l’ocupen totes les persones majors de 18 anys, amb o sense titulació corresponent. Tenint en compte que els monitors/es sense titulació per ser considerats com a tals, han de tenir dos anys d’experiència com a premoniotrs/es. La seva funció és:
 1. Preparar, dur a terme i avaluar les activitats.
 2. Participar en totes les reunions generals i internes i implicar-se en els temes que es debaten i en les decisions que prenen.
 • Premonitors/es: aquest càrrec l’ocupen les persones entre 16 i 17 anys que estiguin vinculades al grup i que hagin fet el curs de formació bàsica en el lleure del Grup Joventut. La seva funció és:
 1. Col·laborar i ajudar al monitor/a en totes les seves funcions.
 2. Participar en totes les reunions generals.
 • Col·laboradors/es: seran aquelles persones majors de 16 anys que presten la seva col·laboració en alguna activitat puntual. La seva funció és:
  1. Col·laborar i ajudar en la realització de les activitats.

CONTACTE

Edifici Municipal de Serveis Socials

c/ CristòfolColom, 15, 1r pis

977 718 479

centreobert@santabarbara.cat

Punt d'Informació Juvenil

Els serveis municipals d’informació juvenil són la finestra que el jove necessita per apropar-se a l’administració. A més d’informació, posem a l’abast del jove serveis i mecanismes perquè treballi de forma autònoma aquells temes que són del seu interès: treball, estudis, àrea social, salut, viatges, habitatge,…

CONTACTE

Edifici Municipal de Serveis Socials

c/ Cristòfol Colom, 15, 1r pis

977 718 479

pij@santabarbara.cat

http://www.smartcentre.cat/